Tot 30.7.23 in MOMU: Tussen kleding en kunst

5 mei en 2 juni ’23: twee Nocturnes in het MOMU (Nationalestraat).

Op vrijdag 5 mei en vrijdag 2 juni 2023 organiseert het MOMU in samenwerking met de Singel twee nocturnes in het museum met artiesten die zich op het snijpunt van podium en mode bevinden. De performers nemen daarbij het volledige museum in.

VRIJDAG 5 MEI komt Nadav Perlman – Tohu VaVohu met een modeperformance van 90 minuten
​In Tohu VaVohu stelt modeontwerper Nadav Perlman een nieuwe collectie voor, maar de vragen die tijdens de performance rijzen, overstijgen esthetische oordelen. Het wordt een overdonderend spektakel op het snijvlak van muziek, podiumkunst en mode. 

VRIJDAG 2 JUNI brengt Nitish Bhardwaj een theaterperformance van 30 minuten).
Rida Habib Allah (New Creatio) zal een lezing geve.
En Federico Protto (Dress Rehearsal) een performance.
​Deze Brusselse performancekunstenaar en modeontwerper Federico Protto zoekt en vindt in zijn reeks Dress Rehearsals het snijpunt tussen de vele facetten van zijn maken. Zelf noemt hij die voorstellingen een ‘schemerzone tussen verschillende materialen’. Protto creëert een levend archief uit tekst en lied, kostuums en instrumenten, doorspekt met referenties aan videogames en gebouwd op interactie met het publiek. Zijn Dress Rehearsals zijn een aanklacht tegen het kolonialisme, gevoed door zijn Zuid-Amerikaanse herkomst. Een eeuwig evoluerende performance die geen twee keer hetzelfde is. Tickers en reservatie: www.momu.be
Meer info hier.