Café Octo met zeebries en gedempt autoverkeer

Octo

Frank Van Ammerzoden en Irina Anikina

Strategische uitkijk voor buren en toeristen.

Onze wijk heeft duizend specifieke gezichten. Een ervan is het terras van café Octo op het pleintje met het standbeeld waar Kloosterstraat, Goedehoopstraat en Riemstraat samen komen. Je waant je op een terras aan de Vlaamse kust: ruim, op degelijke afstand van de rijweg waardoor gedempt autoverkeer en een verfrissende zeebries vanop de kaai. En men kan er steeds mensjes kijken door de flanerende eendagstoeristen die van de parking op de Gedempte Zuiderdokken naar het centrum trekken. En in de late namiddag omgekeerd. Een plek met een strategische uitkijk, want buren raken niet onopgemerkt thuis. Of soms veel later dan gepland. Want op gezelligheid staat geen tijd.

De naam Octo ontstond 15 jaar geleden aangezien het café toen reeds om 8u opende voor ontbijt. Maar het evolueerde naar een regulier café en 7 jaar geleden namen Frank en Irina het over, nadat ze 9 jaar De Oude Vaart op de Vogelmarkt hadden gerund. Die ervaring merk je meteen aan de vlotte en aandachtige bediening. 

– WK: Het verschil met de Vogelmarkt? 

FRANK: Ik vertel waarschijnlijk niks nieuws als ik zeg dat de klanten hier een dorpsgevoel ervaren, als op een dorpsplein. Vaste klanten kennen mekaar allemaal en passanten en toeristen zorgen voor een boeiende afwisseling. Het café is vrij van brouwer, wat betekent dat er steeds een ruim assortiment en ook steeds wisselende dranken worden aangeboden. En er is ook Happy Hour.  (Kloosterstraat 108 – tel 03/288.44.45)