Doe eens een origineel DOE-KADO cado (om de donkere dagen te vullen)

Dit jaar toch weer geen nutteloze wegwerpspullen die in de kast verdwijnen? Mogelijks gemaakt door verre kinderhandjes en dan nog eens de plastic afvalberg vergroten. Compleet lokaal, in onze wijk, zijn er twee mooie initiatieven. En met een DOE-kado maak je meer mensen blij en ontdekken ze iets totaal nieuw. Je gaat ermee scoren!

De Groene Stadshut

Hier kan je diverse workshops volgen die je inspireren om bewuster te leven en te consumeren. De laagdrempelige workshops geven het duwtje in de rug om thuis verder aan de slag te gaan met: zelf zeep, shampoobars en verzorgingsproducten maken, groenten fermenteren, aromatherapie, en alles wat met zelfzorg heeft te maken. De workshops worden georganiseerd in De Groene Stadshut in de Brededstraat 44. Privé-workshops, ter plaatse in Antwerpen of op verplaatsing zijn ook mogelijk.

Zoek je dus een leuke workshop om iemand anders blij mee te maken? Bekijk hier de diverse workshops.

Chocalicious

Met dit plezante chocoladeworkshop pakket  ‘Let’s Chocolate’ DIY’ ben je met familie of vrienden bijna een dag bezig. Of nodig je buren er eens voor uit. 

In de ‘Let’s Chocolate’ DIY’-doos zitten duidelijke instructies, schorten en haarnetjes, een digitale thermometer, pure-, melk- en witte chocolade, hazelnootpasta, spuitzakken, marshmallows, verpakkingsmateriaal, een sjabloon, een groot aanbod decoreerspullen zoals noten, smarties, zilverparels, etcetera. En voor je het weet maak jij creaties die niet moeten onderdoen voor wat je soms al likkebaardend in etalages ziet liggen.


Het pakket werd door Chocalicious in de Korte Vlierstraat 13 ontwikkeld tijdens Corona, maar zijn een blijvend succesnummer geworden. De dozen zijn  gevuld met heerlijke kwaliteitsvolle ingrediënten, Belgische chocolade (Callebaut) en alle benodigdheden inclusief een duidelijke handleiding om zelf chocolate dipped cookies, Knisperige Knappertjes, Studentenhaver, chocolade lolly’s, repen/tabletten of zelfs geen chocoladefondue te maken. Of allerlei figuren in chocolade.

Chocolade verwerken is plezant en relaxerend. De geur van chocolade doet je ontspannen en wanneer je ervan eet, word je weer helemaal zen en gelukkig!

Er zijn ‘Let’s Chocolate’ pakketten voor 4 tot en met 8 personen. En kindeen vinden het super om mee kok te spelen met de grote mensen en hun creativiteit de vrije loop te laten.


Er zijn 5 formules: Let’s Chocolate (tot 4 personen) 99€, voor 5 personen 119, 6 personen 139€, 7 personen 159€ en 8 personen 179€. De pakketten worden aan huis geleverd. Meer info hier.

Wie nog een idee heeft voor een dergelijk duurzaam DOE-kade, meld het op info@wijkkroniek.be