IRIS, Liefde voor dieren én sociale media

Daardoor artisanale (honden)penningen beginnen maken.

Ken je Iris al?

Je hebt haar ongetwijfeld al zien rondlopen in Sint-Andries op haar dagelijkse wandelingen met haar honden of met de honden van buren en andere wijkbewoners. Iris Cuypers wandelt niet alleen in Sint-Andries, ze woont er ook al haar hele leven.

Wil je weten wat ze allemaal doet?

Iris rondt dit jaar haar bachelorstudies Agro- en biotechnologie af aan de Odisee Hogeschool campus Sint-Niklaas. Een bezige bij dat ze is, heeft ze al meteen de opleiding Cross Media Management aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen aangevat.

De opleiding Agro- en biotechnologie vult haar interesse in dieren en werken met dieren aan. Daarnaast stampt ze al enkele jaren een mini-onderneming uit de grond vanuit haar basis in Sint-Andries. Vandaar haar interesse in alles wat met hedendaagse marketingmiddelen te maken heeft. En die kennis verwerft ze perfect via de verschillende opleidingsonderdelen aan KdG.

Benieuwd naar wat ze maakt?


Iris ontwerpt, slaat en verkoopt allerlei penningen. Dit zijn metalen plaatjes van koper of aluminium om bijvoorbeeld aan de halsband van je huisdier te hangen. Op de plaatjes slaat ze met stempels de naam van je hond of kat en je telefoonnummer. Als je huisdier ontsnapt, kan de vinder je bellen aan de hand van de gegevens op het plaatje. Je kunt er ook een tekst of een toepasselijk motief bij kiezen. Het hoeven niet alleen hondenpenningen te zijn, je kunt ook een uniek plaatje als sleutelhanger laten maken. Neem maar eens een kijkje op haar website: 

Naam, telefoonnummer en decoratie worden met de hand in de hondentag geslagen.


Wil je ook je eerste stappen zetten in sociale media zoals Facebook en Instagram?

Iris komt graag bij je thuis om je wegwijs te maken in de wereld van sociale netwerken. Enkele uren volstaan al om je op weg te helpen met je eerste posts, reels en stories.
Lees meer over huisdieren

Iris haar penningenshop, Facebook, Youtube en Instagram