Musica in de Lange Riddersstraat: een beetje zoals thuiskomen

Het Stedelijk Onderwijs heeft meer dan 100 scholen in Antwerpen en haar districten, gaande van kleuterscholen, lagere en secundaire scholen, scholen voor volwassenenonderwijs tot zelfs scholen voor deeltijds kunstonderwijs. De Academie Hoboken is gespecialiseerd in beeld, muziek, woord en dans. Zij beschikt over verschillende satellietscholen, zoals o.a. de basisschool Musica in Lange Riddersstraat 48 waar kinderen en volwassenen na schooltijd woord- en muziekopleidingen kunnen volgen.

De 16-jarige Noor Wouters uit onze wijk volgt samen met haar vriendin Kato de opleiding Theater en Verteltheater. Ze doet dit al acht jaar en vertelt met veel enthousiasme over de toffe sfeer en de vele hilarische improvisatiemomenten. Ze heeft ook al veel vrienden gemaakt, onder wie dus ook Kato.

Hilarische improvisaties worden afgewisseld met poëtisch denken.

De inschrijvingen voor de opleidingen starten steeds begin juni en staan ook open voor leerlingen uit andere scholen. Noor en Kato hopen nog meer tieners warm te krijgen voor een opleiding Woord en Muziek in de Musicaschool. 

Toonmoment is goud waard

NOOR: Nadat ik zeker 8 jaar ‘Woord en Drama’ gevolgd heb, ken ik hier perfect mijn weg en voel ik mij hier helemaal thuis. Al van toen ik hier als klein kind binnenkwam, heerste hier een sfeer van pure gezelligheid en heel veel plezier. Hilarische improvisaties worden afgewisseld met poëtisch denken en zelf gedichten en teksten schrijven. 

De leerlingen die ik heb leren kennen, komen en gaan, maar er zijn er verschillende met wie ik al vele lessen heb doorgebracht en dat zorgt voor een hechte vriendschap. De sfeer voor en tijdens een toonmoment is voor mij goud waard.

Samen op een podium staan en toneel maken
 is een van de leukste dingen die er zijn.

Geweldige groep

NOOR: Aangezien ik mijn schooldagen doorbreng op een Steinerschool, kom ik sowieso al veel in contact met expressie en toneel, maar tijdens de lessen verteltheater en drama leer ik extreem veel. Het leukste vind ik dat er tijd genoeg is om echt in verbinding te komen met de tekst of het toneel. Er wordt uitgebreid gepraat over interpretatie en vormgeving.

Samen op een podium staan en toneel maken is een van de leukste dingen die er zijn en de academie maakt dit perfect mogelijk voor iedereen. Sympathieke leerkrachten en een geweldige groep om samen mee te spelen maken elke les weer fantastisch.                                                                             

Meer info vindt u op www.stedelijkonderwijs.be/academiehoboken of via telefoon 03 201 51 21 op maandag, dinsdag en vrijdag van 15.30 – 18.30 uur en op woensdag van 12.30 – 18.30 uur.