Snot, kan het ook eco?

De Groene Stadshut beschermt het milieu en uw portemonnee

Je hoeft je leven niet om te gooien
om duurzamer te leven.

Onze wijk heeft een sympathieke stek: De Groene Stadshut, Bredestraat 44. Maya Van Treeck en Pablo Bilbao, een enthousiast en gelijkdenkend koppel, waren de afvalberg, de overconsumptie en de vervuiling beu en recycleerden een gewezen frituur tot een frisse ontmoetingsplek waar nu workshops worden gegeven rond een persoonlijke ecologische levensstijl. 

Op een creatieve en gezellige manier bieden ze, zowel in de Bredestraat als buitenshuis of in bedrijven, workshops rond eenvoudige tips om de wereld en zelfs uw portemonnee beter te maken. Ze adviseren ook bedrijven en particulieren in het duurzaam bouwen of renoveren. Op hun website kan je alvast tips vinden: in 10 minuten een heerlijk alternatief voor limonade maken (gember!), plastic tasjes bannen, kraantjeswater drinken, een eigen body scrub, dierenspeeltjes, ecogeschenkverpakkingen en poetsmiddelen zelf maken. En je krijgt ook nog info rond Snot, kan het eco? 

Eentje waaraan nooit iemand denkt: regelmatig oude e-mails verwijderen. Zoveel meer oude e-mails bewaard worden, zoveel groter moeten de servers zijn die permanent staan te draaien.


Lees er alles over op de vermakelijke website met tal van interessante, maar vooral eenvoudige tips. Je hoeft je leven niet om te gooien om duurzamer te leven. Eentje waaraan nooit iemand denkt: regelmatig oude e-mails verwijderen. Zoveel meer oude e-mails bewaard worden, zoveel groter moeten de servers zijn die permanent staan te draaien. Annuleer ook nieuwsbrieven waarin je niet meer bent geïnteresseerd. 

Noodlottig detail… Een week voor de opening viel Maya op straat van een ladder: vier schouderbreuken. Maar dit is al lang vergeten en is ze weer helemaal oké en enthousiast paraat met woord en daad. 

(meer info op de website www.degroenestadshut.be, op facebook De Groene Stadshut of op het gsm-nummer 0485/16.94.38 of het mailadres info@degroenestadshut.be)