Dolle travestietenshow in Dienstencentrum De Oever in de Lange Riddersstraat was de kers op de taart

Travestietenshow

Dienstencentrum De Oever in de Lange Riddersstraat organiseert regelmatig activiteiten voor de bewoners. Een travestietenschow met Robby Lathé and Friends was de kers op de taart.

Diverse evergreens riepen bij het publiek emotionele herinneringen op aan vroeger, aan jeugdige verliefdheid of verloren partners.

Glitter en glamour, oogverblindende showjurken en pluimen, evergreens en sketches, niets ontbrak. En natuurlijk ook de reacties van de aanwezigen niet: “Vele vrouwen zouden jaloers zijn op zo’n lijf. Spijtig dat ’t niet echt is. Als ik die zou kunnen tegenkomen. Ferme dikke billen.” Maar dit laatste sloeg op de hoofdschotel van het jongste feestmenu: konijnenbout met pruimen, witloofsalade en kroketten.

Sketches deden de sfeer in de zaal dan weer meteen overslaan in algehele vrolijke uitbundigheid.

Verdriet vergeten

Het was aandoenlijk hoe de drie ‘friends’ inspeelden op het publiek met zelfs ‘op de man af’ aangebrande, maar toch binnen de grenzen van het fatsoen blijvende opmerkingen en grappen. Diverse evergreens riepen bij het publiek dan weer herinneringen op aan vroeger, aan jeugdige verliefdheid of verloren partners. Menig bewoner pinkte een traan weg bij ‘Plaisir d’Amour’ van Edith Piaf. Om dan weer te worden getroost met sketches die de sfeer in de zaal meteen deden overslaan in algehele vrolijke uitbundigheid die het verdriet deden vergeten.

Allemaal echt?

Marina Haeck (bovenste foto, in het midden), werkzaam bij de poetsdienst van De Gulden Lelie, mocht als begeleidster van de bewoners niet ontbreken om er nog een schepje bovenop te doen, voor wie het nog niet had gezien.

Maar was het allemaal echt? Dat ziet u op deze foto op de achterpagina, toen er voor Robby Lathé and Friends langdurig werd geapplaudisseerd.

Een totale metamorfose, toen er voor Robby Lathé and Friends na afloop van de travestieshow langdurig werd geapplaudisseerd.