Dubbele pret voor Zomerdrink van twee straten

Twee straten klonken samen de glazen op de zomer. Midden augustus verbroederden de bewoners uit de Riemstraat en de Goedehoopstraat voor een Zomerdrink om samen een glas te drinken op het binnenplein van Riemstraat 16 (voorheen Rivierstraat).
Er werd gezorgd voor frisse Provençaalse Rose wijn en een stuk pizza. Iedereen bracht z’n eigen glas, bord en bestek (voor de pizza) mee en een extra fles was natuurlijk ook welkom.

 

Initiatiefnemers Fred Duterne en Lara Vanderhaeghe kondigeden meteen de Winterdrink voor zondag 7 januari 2024 aan, alsook de plannen voor meer plantenbakken  die de ingang van de Rivierstraat 16 zullen opkleuren. Na afloop was iedereen zeer tevreden over de opkomst. Er waren veel spontane ontmoetingen, er werd veel gelachen, soms zelfs gedanst. En vooral, en dat was de bedoeling: bij een volgende ontmoeting op straat zal er worden verder gepraat. Zo leren buren mekaar kennen. Verbinding, de sleutel tot goed nabuurschap.

Uiterst rechts mede-initiatiefneemster Lara Vanderhaeghe.
Rechts initiatiefnemer Fred Durterne.

Met dank aan de gelegenheid society-fotografe Celine Cuypers (op de foto in volle aktie), klimster op wereldniveau. Ze woont in het ‘poortwachtershuis’ in de Riemstraat, vlak naast café de Vismijn. Peter Cuypers van ontwerpbureau Anthologie zorgt voor de goede werking van onze website.