Studenten Thomas More analyseerden vernieuwde Fierensblokken met oog op renovatie van Willem Lepelstraat

72 studenten van het tweede leerjaar Toegepaste Architectuur van Thomas More Mechelen bezochten de vernieuwde Fierensblokken. Lector Toegepaste Architectuur Arnt Grützner beklemtoonde vooraf dat duurzaamheid zo breed mogelijk moet worden geïnterpreteerd..
Er is duurzaamheid wat betreft klimaat. Zo kan het gebouw in de kelders 100.000 liter regenwater bufferen (bij wolkbreuk opslaan) om het nadien stelselmatig af te geven aan de groenaanplanting op de dakterrassen.
Maar anderzijds moet duurzaamheid ook worden bekeken als mentaal welzijn voor de bewoners: hoe een gebouw en bij uitbreiding een wijk een aangename leefomgeving kan zijn.

.

Lector Arnt Grützner: Duurzaamheid moet zo breed mogelijk worden geïnterpreteerd: voor het klimaat, maar ook voor de beleving van de bewoners.

Na de Fierensblokken werden enkele leegstaande sociale appartementen (en de kelders!) van de Willem Lepelstraat bezocht die wachten op renovatie.

10 studenten van het derde leerjaar Toegepaste Architectuur Thomas More komen volgende week langs om bewoners van andere appartementen te bevragen en dit mee te nemen in suggesties voor de renoveren appartementen in de Willem Lepelstraat.