Een lokaal paradijs met uitsluitend Belgische producten.

Mariëlle Somers (met Roodthooftmokatines) en Marina Wijkmans (met advocaat De Klok en de klikklakdoosjes van Curix) brengen met Viexnouveau-likeur de jenevers van De Poldenaar terug in onze wijk.

In de Riemstraat 24 is er een paradijs voor wie lokaal winkelt en verrast wil worden door Belgische, nostalgische en artisanale producten. Reeds 12 jaar vinden firma’s hier originele geschenkpakketten om hun personeel mee te plezieren. Maar ook als je jezelf of iemand met een lekker geschenkje wil verrassen voor een verjaardag, geboorte, pensioen of beterschap (naar keuze zoet of hartelijk) is dit de Grot van Ali Baba. De particuliere klanten zijn wijkbewoners, nieuwsgierigen en toeristen die een stukje Antwerpen mee naar huis willen nemen.

Je vindt er ook tal van Antwerpse producten, zoals de Philips Biscuits (met Antwerpse handjes), Roodhooft-mokatines, Elexir d’Anders, Dame Jeanne-champagnebier en Verheyen koffie Amberes.

“Belgische wijnen zijn duidelijk in opmars.”

En er zijn ook veel Belgische wijnen te vinden die duidelijk in opmars zijn. 

MARIëLLE SOMERS: “Er komt steeds meer keuze en ze worden alsmaar beter en kunnen gerust wedijveren met de Franse en Zuid-Afrikaanse wijnen. Ook in sterke dranken is er een ruim aanbod, denk maar aan whiskeys en gins.”

Nostalgietoppers

Ook veel nostalgische producten vind je bij Belartisan. 

MARINA WIJCKMANS: “Choco Marbi, met een hard chocoladelaagje bovenop zoals 50 jaar geleden. De klikklakdoosjes met drop/muntpareltjes (zie foto, meteen herkenbaar), borstbollen, babelutten en Loonse stroop, een soort Sirop de Liège, zijn onze nostalgie-toppers. Je geniet opnieuw van je kinderjaren.” 

Veel keuze aan mosterd

Er is, verrassend, maar te verklaren door het rijke aanbod, veel vraag naar de verschillende soorten mostaard en pickles van Tierenteyn en vooral Wostyn, de spreads van La Déliceuse in verschillende smaken, als dip, op de boterham of warm op pasta.

Poldenaar-jevener uit de gelijknamige verdwenen winkel om de hoek, maar gemaakt in de Welvaartstraat, is nog steeds verkrijgbaar.

In Belartisan hebben we de jenever van De Poldenaar, de verdwenen winkel op de hoek Scheldestraat/Kloosterstraat, herontdekt. De Stokerij De Poldenaar zelf is dankzij de vierde generatie Van Rillaer nog springlevend in de Welvaartstraat. Daar worden naar de 118 jaar oude recepten nog jenevers en elixirs gebrouwen. Mooier kan lokale economie niet zijn.

Belartisan, Riemstraat 24. Open: dagelijks van 10 tot 18u.  tel 03 283 51 25