Open biecht (leestijd 1 minuut)

Screenshot

Ik was op m’n digitale kanalen een beetje stil de laatste dagen. 

Ik probeer altijd het beste in onze wijk en de mensen naar boven te halen. Maar al het negatieve nieuws werd me een beetje te veel. Zoals het parkeerbeleid waardoor de winkels bij bosjes sluiten en er bovenop de onverwachtse afsluitingen van de winkelstraat Nationalestraat. Het nieuwe Zuidpark dat willens nillens nog voor de verkiezingen moest worden geopend, onaf en met dingen die moeten worden herdaan. En een afschuwelijke hangar met een muur pal aan de Scheldestraat, zodat je het park amper ziet. Op het allerlaatste moment neergepoot. En waardoor appartementbewoners op een plastic golfdak zitten te kijken. De herinnering aan de originele hangers op de kaai is ver te zoeken.

En dan is er de sluiting van het coStA (Cultureel Ontmoetingscentrum Sint-Andries): start werken eerste helft 2025. Als alles volgens plan verloopt, zeggen ze erbij. Dus, reken maar 5 jaar dat alle wijkbewoners worden ontheemd en verstoken van sociale contacten. Maar de lokale politici proberen zichzelf er wel mee in de bloemekes te zetten. Zoals ook met de aankondiging van de afbraak een klein jaar geleden, volgens de gekende formule: Annick de Ridder die altijd begint met opmerkingen over haar vergeten oorbellen of zo om kindje te spelen. Een kind ga je niet op de rooster leggen. En Nabilla Ait Daout moet altijd een door een woordvoerder voorgeschreven tekst hebben om af te lezen. Ik werd er depri van, kon het niet meer aanhoren en keerde de show de rug toe, zoals ik mezelf nadien zag staan in een reportage van ATV (foto).

En dan de naamswijziging van coStA in ANDRS. Waar was dat voor nodig? Zijn het de initialen van ANnick DRidder? En er bestaat al een actieve feitelijke vereniging Sint-Anders, gegroeid vanuit de bewoners zelf. Da’s pikken en pesten tegelijk!  En waarom moest Sint weg? Zoals de Kerstmarkten die reeds enige jaren Wintermarkten worden genoemd? Eigen tradities, cultuur en waarden worden kapot gemaakt. Ik stop of ik word nog pissiger.