Sociaal buurtrestaurant Dagschotel in Nationalestraat zeer in trek

Het enthousiaste team van Dagschotel maakt er een gezellige plek van.
Van links naar rechts: Youdon dexi, Mauricio Jimenez, Katelijne Van den Broeck,
Georges Malki en Garry Somers.

Het buurtrestaurant Foyer De Stroming in de gebouwen van het ACW in de Almoezenierstraat is opgehouden te bestaan. Maar geen nood, in de plaats ervan komt  Dagschotel in samenwerking met de stad Antwerpen, een gelijkaardig project met ruimere openingsuren, van 11 tot 19 u. 

Meer vrijheid

Het is na Merksem, Hoboken en Borgerhout (Te Boelaerpark) het vierde Dagschotelproject van Sense, een 25-jarig sociaal-economisch bedrijf dat mensen tewerkstelt die anders ver van de arbeidsmarkt zouden blijven en ook levert aan woonzorgcentra en diverse bedrijfsrestaurants, w.o. den Bell waar stadsdiensten zitten. Het eten wordt duurzaam verpakt en in de Nationalestraat op temperatuur gebracht. Men kan ter plaatse aanschuiven, afhalen of, voor minder mobiele ouderen, laten leveren binnen een bepaalde afstand.

Hygiëne staat hoog in het vaandel met dagelijks wisselende dagschotels.

Een concentratie van horeca trekt aan en ieder heeft zijn eigen karakter en doelgroep.

De ruimere openingsuren geven meer vrijheid. Want wie afhaalt, zelfs om 11u, kan zelf bepalen wanneer hij het thuis opwarmt. Men kan online bestellen, via telefoon, ter plaatste of via een formulier. 

Met een hipper en frisser interieur hopen we een gemengder publiek aan te trekken, zoals jonge gezinnen met weinig tijd.

Verbindende factor

KATELIJNE (chef Dagschotel Sint Andries, zelf gek op witloof met ham en kaas in de oven): Door de betere zichtbaarheid in de Nationalestraat 143 en een hipper en frisser interieur hopen we een gemengder publiek aan te trekken dan in Foyer de Stroming in de Aalmoezenierstraat, zoals bvb. jonge gezinnen met weinig tijd. Op die manier willen we ook een verbindende factor zijn tussen jongeren en 65-plussers of mensen die het financieel moeilijk hebben.

Een fris interieur en vriendelijke medewerkers geven het sociaal restaurant een apart cachet.

Afwisseling, nieuwsgierigheid of tijdnood

– Of het geen concurrentie is voor de bestaande horeca?

KATELIJNE: Een concentratie van horeca trekt aan en ieder heeft zijn eigen karakter en doelgroep. Mindere begoeden die naar ons komen zullen anders toch nooit naar een commercieel restaurant gaan. En wie voor de afwisseling, uit nieuwsgierigheid of uit tijdnood komt zal ook niet elke dag komen, maar afwisselen. De prijzen voor een soep en hoofdschotel: standaard voor iedereen: € 10,5, voor 65-plussers: € 8 en mensen met een verhoogde tegemoetkoming: €4 en € 2 voor kinderen onder 18. Een dessert is extra betalend. Naast de hoofdschotel van de dag, de dagschotel dus, kan men steeds nog kiezen uit vier andere opties (vis, veggie, klassieker, suggestie), zolang de voorraad strekt. Nationalestraat 143, 2000 Antwerpen – alle weekdagen van 11 tot 19 u. – www.dagschotel.be  – sintandries@dagschotel.be  –  03 220 16 63