De Vestia(i)re van het theater Multatuli

Multatuli vestiaire

De 19-jarige Xena Borghgraef, dochter van decorbouwer Peter, offert vele vrije dagen op om de vestiaire te doen in het Theater Multatuli.

Een druilerige, koude, winderige zaterdagavond in februari. Vroeg donker, echt een avond om binnen te blijven. Maar… u hebt tickets gereserveerd voor een theatervoorstelling in het Theater Multatuli en die wilt u zeker niet missen. U zou wel gek zijn!

Natte mensen met vervelende paraplu’s
neem je erbij.

En dus stapt u met uw partner op de tram of de bus, want parkeren is duur, een plek vinden is soms onbegonnen werk en eigenlijk is uw diesel al wat te oud. Natte mensen met vervelende paraplu’s neemt u erbij en een tijdje later komt u nog natter aan in het theater. 

Meteen slaat de sfeer om en wordt het zowaar zomer, want uw tickets liggen op u te wachten en de vestiairejuf staat glimlachend klaar om uw kletsnatte jassen en paraplu aan te nemen en weg te hangen. Even tussendoor, de vestiaire heet bij ons verkeerdelijk  vestiare (zie foto). En dat zal zo blijven als herinnering aan de overijverige medewerker die de pancarte al heel lang geleden heeft gemaakt. 

Op natte winterdagen hangen er 87.

Xena Borghgraef – inderdaad, de dochter van decorbouwer Peter Borghgraef – is sinds dit seizoen officieel aangesteld als CEV (Chief Executive Vestiaire) van het Theater Multatuli. Deze 19-jarige offert er vele vrije dagen voor op. Een niet te onderschatten taak, want een natte jas kan wat wegen en op drukke winterdagen kunnen er 87 hangen. Ze doet dit gelukkig niet alleen, want wij vragen aan alle medewerkers die niet bij een productie betrokken zijn, om enkele keren per jaar de vestiaire te willen bemannen of -vrouwen. 

Dat loopt vlot, want de vestiairisten doen ook de kassa en het onthaal. Zij zijn de eersten die onze toeschouwers tegenkomen in het theater, vooraleer ze een drankje kunnen bestellen. (Guy Keeren)

www.multatulitheater.be – Lange Vlierstraat 5 – tel 03 231 68 14