Franse zanger/acteur Alain Delon kocht ooit schilderij met zicht op Sint-Andries

Juni 2023 wisselde het werk
nog van eigenaar voor 178.200 euro.

Bij de Parijse galerij Helène Bailly is momenteel een schilderij te koop van de Franse schilder Achille Emile-Othon Friesz. Het is een zicht op Sint-Andries met rechts duidelijk de Sint-Andrieskerk.

Hij schilderde het in 1906 vanuit een toenmalig hotel op linkeroever. Hij was hier op vakantie met z’n jeugdvriend Georges Braque, eveneens kunstschilder in de stijl van het fauvisme met de typische heftige kleuren. Het schilderij is ooit aangekocht door de Franse zanger/acteur Alain Delon voor zijn Parijs appartemenet en is nu te koop.

Geschilderd met olieverf op doek. Afmetingen 50 x 61 cm. Kader gesculpteerd Italiaans hout uit de 18e eeuw, bedekt met bladgoud.

Duidelijk detail van de Sint-Andrieskerk.
Juni 2023 wisselde het werk nog van eigenaar voor 178.200 euro. Iemand interesse? (:-))
Meer info bij de Parijse galerij Helène Bailly.

Alain Delon kan momenteel geen grote financiële regelingen meer doen.

Korte update: Alain Delon is momenteel 88 en herstellende van een beroerte. Sedert hij samen is met een nieuwe vrouw vermoeden de kinderen dat ze op zijn vermogen (245 miljoen dollar) aast. Op vraag van z’n 3 kinderen werd hij door het Franse gerecht onder gedeeltelijke bescherming (geen curatele) geplaatst zodat hij eigenhandig geen grote financiële regelingen meer kan doen. En tussen de kinderen lopen er ook verschillende rechtzaken.