Schepen Els van Doesburg volgde ooit opleidingen begrafenisondernemer en verpleegkundige

Els Van Doesburg

Met de campagnes Zorgzame Straten van Hogeschool Thomas More in de Kronenburgstraat en Zorgzame Handelaars van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen detecteert men hulpbehoevende alleenstaanden, chronisch zieken, senioren en eenzamen om gespecialiseerde diensten te mobiliseren.

Els van Doesburg verhuisde op haar elfde met haar ouders vanuit Utrecht naar Schilde.

Els van Doesburg, schepen voor gezondheidszorg, tipte het Dienstencentrum De Oever in de Korte Riddersstraat aan als meldpunt waar iedereen terecht kan om mensen met problemen in de wijk te signaleren. Gespecialiseerde diensten nemen dan contact op met deze bewoner. Nico Volckeryck lichtte als regio-directeur van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen het project Zorgzame Handelaars toe. 

Dienstencentrum De oever meldpunt voor hulpbehoevenden.

Affiniteit met zorg

Els van Doesburg heeft veel affiniteit met zorg. Ooit volgde ze een avondcursus begrafenisondernemer. Daar hoorde ze dat het dikwijls gebeurt dat alleenstaanden bij overlijden soms wekenlang door niemaand worden gemist. Dat greep haar erg aan. Nadien is ze een opleiding verpleegkundige gaan volgen, maar verzeilde ze in het parlement in Brussel. En toen schepen Fons Duchateau opstapte om de fusie tussen ziekenhuisgroepen ZNA en GZA te coördineren waagde ze haar kans als vervangster.

Op haar achttiende blijven plakken

Haar jeugd bracht ze met haar ouders door in de buurt van Utrecht. Op haar elfde verhuisde het gezin naar Schilde en na haar studies bleef ze op haar achttiende ‘plakken’ in Antwerpen. Op die 14 jaar heeft ze Antwerpen, en vooral de buurt van het Sint-Jansplein waar ze momentel woont, goed leren kennen. Ze is ook reeds vier jaar lid van de Antwerpse gemeenteraad.

Dienstencentrum De Oever, Korte Riddersstraat 18 – tel 03/431 67 40

Mailadres: dc.deoever@zorgbedrijf.antwerpen.be

Open van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17u15. Zondag van 12 tot 17u15.

Schepen Els van Doesbrug en Nico Voilckeryck, voorzitter Stuurgroep Sint-Andries.

.