Een jaar lang rot geamuseerd in de Kloosterstraat

Eva Crets (60 en zot van mousaka) uit de Hoogstraat heeft een kronkelende loopbaan en waagt zich aan alle avonturen die haar hart doet zingen. Alles wat ze leuk vindt pakt ze aan: winkelverkoopster in diverse winkels, meubels restaureren tot en met een portret maken van 84 000 Swarovski-kristallen voor het museum/avonturenpark Swarovski Kristallwelten in Oostenrijk. 

Redden van de schroothoop

Haar jongste project? Het redden van oude meubels van de schroothoop door ze op te kuisen restaureren en te beschilderen in de felste kleuren: explosief turkoise, oogfverblindend blauw, stralend organje en springlevendig groen. Alles zeer heftig. 

Schatkamer

Ze heeft een jaar lang een geïmproviseerde winkel in een garage in de Kloosterstraat gehuurd. Eind april sluit deze schatkamer haar deuren en de overgebleven meesterwerken moeten weg tegen ieder ‘zot bod’, zoals ze zelf zegt. Thuis gaat ze haar hobby verder zetten met kleinere spullen. Of iets anders, wat er op haar pad komt.


Geamuseerd

EVA: M’n grootste klanten waren Nederlanders op city trip. Zij houden van de felle kleuren, hebben respect voor recyclage en zijn uigelatener dan Belgen die nog wat vasthangen aan wit en beige. Soms brachten zelf een eigen meubel binnen om te pimpen. Ik ben er niet rijk van geworden, maar heb me wel geamuseerd. Tijdens het afschuren en beschilderen ben je zo geconcentreerd bezig dat je alle dagelijkse zorgen vergeet en alleen het creatieve proces overblijft. Elke penseelstreek is een moment van pure concentratie, een soort Zen-yoga. 
INFO: Kloosterstraat 116. Tot einde april 2024. In week, volgens eigen zeggen, altijd open, soms gesloten. Tijdens het weekend altijd open in de namiddag (tot het te koud wordt in de garage). Op Instagram (@evasrestyledfurniture) zijn haar stukken te bewonderen en telefoon is 0496 10 04 90 –  email: eva.crets@live.be

Ken jij ook iemand die een bijzonder initiatief heeft genomen? Mail het naar info@wijkkroniek.be