Gehoord op straat 3

Ik heb ze aan den telefoon maar laten uitrazen en dan gezegd dat ze welkom is voor ne koffie op het terras van het café hier. Maar ik heb ze nog niet gezien. — Aan tramhalte Tropisch Instituut: Als ge wilt dat den tram rap komt, steek dan een sigaret op. — Ik wist niet of ik het nu had gedroomd dat ik hartkloppingen had, of dat het echt was. Maar ik had ’s nachts ook gezien dat m’n wekkerradio stond te knipperen door een stroomuitval. Toen ’s morgens bleek dat de stroom niet was uitgevallen, zal ik die hartkloppingen dus ook wel gedroomd hebben. Kunde volgen? — Sinds hij met een nieuwe madam is heeft hij geen tijd meer om voorzitter te zijn. — Ik ga het nu zeggen zoals ik het aanvoel. ’t Kan grof zijn, maar zo voel ik het. — Gedroomd dat Michael Jackson Cryng in het Chapel van Elvis zong. En wat hoor ik ’s morgens? Dat Elvis zijn dochter Lisa Marie Presley, ooit nog getrouwd met Michael Jackson, diezelfde nacht, ongeveer op dat moment, onverwachts is overleden. Hoe legde dat nu uit?  — Al drie dagen ’t snot. Jaja, ouwerwetse snotvallingen bestaan ook nog. — Als ge wilt dat de zon schijnt, zet dan maar alvast een zonnebril op. Zondagse markt op ‘t Vlietje: Mariabeelden genoeg. Maar een wenende Madonna! Als ik die zou vinden, was ik binnen. – – – – – In het coStA: Wanneer gaan ze Sint-Andries in Brugge eens een andere naam geven? Zo verwarrend op de sociale media. Als ik ‘Sint-Andries’ intik, kom ik dikwijls in Brugge terecht. Wij waren toch eerst? – – –  Aan de tramhalte: Ik wil later wel een kind. Maar ik wil geen moeder worden. – – – Commentaar op gerechten uit de nieuwe Albert-Heynfolder: Kleine verpakkingen zijn beter. Boerenkool komt uit Holland, maar die vind je hier amper. Pastinaak, vroeger dagelijkse kost, nu trendy voor die jonge gasten met baarden. – – – Een oudere dame: Altijd opletten met te snel opstaan. Eerst even blijven staan, rustig omdraaien en dan vertrekken. – – – Huisvuilophaling: Als ze nu niet overal aan het verbouwen waren en we overal konden passeren, deed ik dit met plezier.   – – – – – In ’t voorbijgaan: Mails, die lees ik amper. Als ze me nodig hebben, zullen ze wel bellen. – – – – –Een date op een terras die uit enthousiasme en na genoeg pintjes en talloze heftige kussen, op het gênante af, alsmaar romantischer wordt. Een aanwezige klant: We krijgen hier straks nog een floor show. Maar niet ongerust zijn: de prijzen van de consumpties blijven dezelfde. – – – Twee schoolkinderen:Mijnheer, mijnheer, mijn vriend heet Mohammed Kardashian. – – – Twee vrienden:Kom jong, moet je geopereerd worden? Zie dat ze ’t goed doen, hé. We zijn al 40 jaar vrienden. Laat me niet in de steek, hé maat.- – – Caféterras:En iedereen maar zagen over de hitte, op voorhand zelfs. Maar ze willen wel allemaal naar Spanje voor ’t mooi weer. ’t Is daar anders, zeggen ze. Ja, ’t zal wel. Ze spreken daar Spaans .- – – Een doe-het-zelver die z’n voordeur staat te schilderen: Waarom maken ze die verfpotten altijd zo glad? Omdat ze uit m’n handen zouden schuiven en ik een nieuwe zou moeten kopen?
Lees meer columns hier