In ’t Glashuys komt er geen plastiek binnen

‘t Glashuys staat al sinds jaar en dag te schitteren in de Kloosterstraat nr. 40. Linde De Cadt baat de winkel samen met haar man Bob en dochter Julie al 25 jaar uit.      ’t Glashuys staat bekend om – hoe kan het ook anders! – allerhande verlichtings-armaturen, decoratiestukken en spiegels, allemaal vervaardigd uit glas, zonder plastiek. Dit bevestigt Linde ook met de volgende woorden: “Er komt hier geen plastiek binnen.” 

Linde: “Breekbaar glas en kleine kinderen gaan niet altijd samen.”

Bij het binnenwandelen van de winkel wordt meteen gewezen op voorzichtigheid rondom al het breekbaar goed. Dat glas en breekbare decoratie niet altijd samengaan met kleine kinderen, getuigt ook Linde: “Soms moeten we er de kleinsten wel op aanspreken dat ze met hun ogen mogen kijken, maar niet met hun handen. Toch laten we het nooit zo ver komen dat er werkelijk iets breekt.”

Een klant was speciaal voor onze winkel met een vliegtuig uit Sint-Petersburg gekomen.

Bij de vraag naar de leukste anekdote moet Linde even nadenken, tot dochter Julie erbij geroepen wordt. Julie vertelt: “We hebben ooit een vrouw gehad die speciaal vanuit Sint-Petersburg het vliegtuig had genomen naar hier om in onze winkel haar verlichting te komen kopen. Ze had ons tijdens een eerdere citytrip in Antwerpen leren kennen en was dus nadien helemaal uit Rusland teruggekeerd.”  (Zara Vynck, studente Journalistiek, KU Leuven, campus Sint-Andries)    

’t Glashuys – Kloosterstraat 40 -Tel: 03/226 25 96