Bel dan als je durft!

Kinderen worden beloond met wormen, oogbollen en doodshoofden.

Kinderen die met Halloween durven aanbellen bij Catherine Moortgat in de Rijke Beukelaarstraat wacht er elk jaar en verrassing. Griezelige, met de armen zwaaiende en tierende verschijningen aan het raam op de eerste verdieping jagen hen de daver op het lijf. Maar steeds is er haar moeder Rosy Vervliet om de voordeur te openen en de kinderen te verrassen met snoep. Wel in de vorm van oogbollen, wormen en doodshoofden. Een fijne traditie in de wijk.

Catherine is projectleider evenementen voor de stad Antwerpen. Ze schuimde vroeger met haar beide kinderen Halloweengriezeltochten af die de lokale Chiro- en Scoutsgroepen organiseerden.

CATHERINE: Soms wel een uur rijden, maar het was de moeite: ’s nachts in bossen opgeschrikt worden door griezelfiguren met kettingzagen, bebloede ledematen…

Een paar jaar geleden organiseerde café Beestenbos op de Sint-Andriesplaats een Halloweentocht in de wijk. Dat bracht me op het idee om een briefje aan de bel te hangen: Bel dan als je durft! Iedereen heeft zich kostelijk geamuseerd.