Hobokense fotoclub Foto Ateljee bracht onze wijk in beeld

Fotoclub Atelier Hoboken

Op de foto: Ronny Van den Branden, Kristof Ledens en Axel Van Brant van foto- club Foto Ateljee.

Als je geen goeiedag zegt voel je 
je ne rare op straat.

Fotoclub Foto Ateljee fotografeerde de mooiste plekjes uit uit onze wijk.
Hoe waren de reacties van de fotografen?

Ronny Van den Branden: “Ik wist niet dat er in deze wijk zoveel knappe muurschilderingen, Maria-beeldjes en cafés waren. Toch zeker gedurende een halfjaar zijn we hier regelmatig tijdens de weekenden op pad geweest.”

Axel Van Brant valt bij: “En dat je zo snel contact kreeg met de wijkbe- woners. Iedereen is hier heel open en vriendelijk en ze praten eerlijk, rechtuit. Als je hier geen goeiendag zegt op straat, voel je je ne rare. Dat hadden we meteen begrepen. Elders is dat net het tegenovergestelde.”

Kristof Ledens: “Het is in deze wijk de moeite om af te dwalen van de toeristische paden, want dan kom je zoveel fantastische dingen en mensen tegen. Dikwijls moesten we terugkomen, omdat het natuurlijk licht niet perfect was: te veel of te weinig zon. De Sint-Andrieskerk, daar heb ik mee gesukkeld. Plat op m’n buik moeten gaan liggen om de voorgevel goed in beeld te krijgen, als een slang over de grond moeten kruipen. Ook foto’s gemaakt vanuit iemand z’n appartement. Toen ik hem nadien tegenkwam, wou hij direct weten of het gelukt was, of ik een prijs had gewonnen. Iedereen leefde mee met het project. Ja, we hebben ons hier goed geamuseerd.”