De 4 kippen Bo, Christine, Delphine en Aria brengen mensen samen

Als de aarde wordt omgewoeld zijn de kippen er graag bij, in de hoop op wormen en pieren.

Weinigen weten het. En het klinkt ook onwaarschijnlijk. Maar in onze wijk aan den bunker wonen al een jaar vier kippen: Bo, Christine, Delphine en Aria. 

De vrijwilligers worden dagelijks voorzien van kakelverse eieren. De kippen eisen wel dat ze als tegenprestatie hun ren en het kot – van gerecycleerd hout !-  onderhouden. En ook de kak opkuisen). 
Maar er is meer. Hoe vier kippen verbindend kunnen zijn. Wanneer een vrijwilliger in het kot bezig is wordt hij steevast aangesproken door een voorbijganger. Ook hondjes zijn nieuwsgierig.

Over de generaties heen

Maar behalve tussen de vrijwilligers is er ook regelmatig een hartelijk contact met de leden van de vlak ernaast geleden seniorenclub BOTA.
Het is een verbinding over generaties heen. Want daar wordt regelmatig vers water gehaald, soms in ruil voor de eieroogst van de dag. En bij koud weer kan men er zich een beetje opwarmen bij een koffie en komen allerhande verhalen los. 

Lege eierdoosjes en vers water voor de kippen bij seniorenclub BOTA halen, beetje opwarmen en de verhalen komen los.

Extra vrijwilliger

En wees gerust, in het kippenhok zijn ongenode gasten niet welkom. Een muis heeft er al aan moeten geloven. En een duif die dacht eens mee lekker aan te schuiven aan de voederbak is met nog amper pluimen in paniek moeten wegvluchten. 

Extra vrijwilligers zijn nog steeds welkom. Liefst aanmelden bij ‘opper vrijwillger’ Lief in café Multatuli, Lange Vlierstraat 9. Open van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17 u.

Lief Vandervoort (links), Mie Hautekiet (midden) en Mel Ouwens (woont sinds oktober in de wijk).

Wil iemand iets anders opstarten?

Heeft iemand een ander idee voor een projectje en zoekt een medestander om het te organiseren? Een wandelclubje, een kookclub, een leesclubje, noem maar op? Laat het me weten via info@wijkkroniek.be.  Ik stel het voor via m’n diverse digitale kanalen om medestanders te ontmoeten. Zo breng je mensen nabij mekaar.

Een sociaal project

Het kippenhok is een sociaal project opinitiatief van coStA, Lander Slaets, Joris Dooscche en Nathalie Libbrecht hadden het idee om de sociale cohesie in en rond  de woonblokken te versterken. Ze gingen aan de slag met een projectgroep studenten van hogeschool Karel De Grote. Ze contacteerden Dirk Vertongen van Hou’t Hart en samen met de bewoners werd het kippenhok gebouwd. Dirk is meubelmaker met aandacht voor recyclage en daarnaast ook groepswerker en trainer in verschillende sociale organisaties. Met zijn projecten wil hij vooral mensen verbinden. En dat is met de 4 kippen duidelijk gelukt! Nog andere projecten van Hou’t Hard kan je hier bekijken.  https://www.houthart.be