Olga en Iryna maken van Sint-Andries een echt Chocoladeparadijs

Screenshot

Olga (Be Pure) en Iryna (Palette) werken voor hun macarons en pralines uitsluitend met natuurlijke producten.

Antwerpen noemt men soms ook wel eens ‘de Koekestad’. Maar Sint-Andries is wel een Chocoladeparadijs. Er is Günter Watté in de Steenhouwersvest 30, Chocalicious in de Korte Vlierstraat 13 en Chocotale in de Nationalestraat 86.

Nog tot en met zondag 14 april 2024 zijn in The Box (Kloosterstraat 117) Palettecholate (pralines) en Be Pure (macarons) neergestreken om dagelijks pralines en macarons nieuwe stijl aan te bieden.

Modern klassiek
Iryna van Palette (rechts op de foto) studeerde ooit rechten in Oekraïne en choloadebereiding in Australië, maar door allerlei verhuizingen belandde ze in een Atwerpse patisseriezaak. Maar elke dag dezelfde taartjes maken werd haar wat te eentonig. Ze wilde een nieuwe uitdaging: pralines maken met minder suiker en geen smaakversterkers. Kortom: natuurlijk en plantaardig. Ze begon ook te experimenteren met allerlei nieuwe smaken: sichuanpeper, bosaardbei, Parmesan, zwarte truffel, eekhoorntjesbrood, … Ze noemt het zelf: modern klassiek. En het dient gezegd: door minder suiker komt de smaak van de vullingen meer tot z’n recht. 

Via voedingsleer
Olga van Be Pure (links op de foto) kwam via een andere weg bij de macarons terecht. Als kind al deed ze niets liever dan koken en vooral desserts maken. Nadien volgde ze verschillende cursussen voedingsleer en kwam ze terug bij de desserts, maar dan specifiek macarons. Ook een uitdaging! Want de samenstelling van de koekjes (met amandelnoten), de vochtigheid, de hitte van de oven, zelfs de stand van de sterren (zegt ze lachend) is bepalend voor het resultaat. Voor de vulling gebruikt ze enkel plantaardige producten. En dat betekent: geen melk, boter of room. Ze zijn dus vegan, gluten- en lacotsevrij. Het resultaat zijn smaakvolle koekjes, geen gebakken lucht. Voor de vulling is er keuze te over: pecannoten, yuzupeper, groene appel met basilicum, tijgernoten, …

Meer info: Be Pure en Palette

En voor de chocoladeliefhebbers het ganse jaar door: Günter Watté  – Chocalicious   – Chocotale

Wie zelf eens in een pop-up shop wil uitproberen hoe je product loopt? Ga naar The Box