De dag dat ik m’n geheugen kwijtraakte – Micha Milants uit de Bogaardestraat (leestijd halve minuut)

Ik herinner me de dag niet dat ik m’n geheugen kwijtraakte, maar wel de dag daarop. Dat was de dag dat het lokale openbare zwembad z’n deuren moest sluiten wegens brand. ’n Opmerkelijk gegeven, vond ik…, herinner ik me nog.

Ook herinner ik me nog goed de vrijpartij die we die dag niet hadden, omdat ik vergeten was waar ik woonde. Op de dool heb ik me nooit echt ontheemd gevoeld. Wel een beetje geil.

Ongetwijfeld zal ik dronken geworden zijn ergens tussen het kiezeltjes naar meeuwen werpen en het niet zoeken naar een goede slaapplaats in.

Moest ik een vogel moeten zijn, zou ik wel een meeuw willen zijn…. Zeker geen duif! Weinig benijdenswaardig aan een duif.

Duiven zijn als ik…, stadsgebonden buitenslapers. Vaak onder een zelfde brug trouwens. Meeuwen daarentegen, heuse vagebonden zijn het, notoire reizigers, klasbakken. En niet bang. Ware opportunisten, pur sang, …met stijl!

Meeuwen gaan met vissen aan de haal die ze door een ander laten vangen. Slimmeriken!

Duiven, weet ik uit ervaring, voeden zich wel eens met de kots van een moeilijk wakker wordende dronkaard.

Bosduiven zijn misschien van iets betere standing, maar daar weet ik niets van af. En van bosmeeuwen al helemaal niet.

Soit,

de dag dat ik m’n geheugen kwijtraakte werd er dus één om nooit te vergeten!

De toon werd al gezet op het ogenblik dat ik moeilijk wakker werd.

(Micha Milants)

Zaterdag 27 juli om 20u presenteert Micha Milants in café MULTATULI in de Lange Vlierstraat 7 zijn boek EERLIK DUURT DE ANGST. Iedereen welkom. Geen reservatie nodig.

MEER INFO op Facebook: https://www.facebook.com/events/354460747678142/?ref=newsfeed