Het was een topzondag in Sint-Andries: op stap met o. a. minister Annelies Verlinden

Op stap met Nico Volckeryck (midden), regiodirecteur NSZ en drijvende kracht achter Quartier Naaional en Vincent Gysels (links) in gesprek met minister Annelies Verlinden. (foto’s Jan Stes)


De Sint-Andries Run, georganiseerd door Sportief Sint-Andries, brak records met meer dan 800 deelnemers. Voorzitter Paul Struyf straalde en districtsburgemeester. Districtsburgemeester Paul Cordy gaf het startschot.

.

Ondertussen zorgden de handelaren van Quartier National, Antwerpen voor extra gezelligheid met hun Summertime Shopping in het Fashiondistrict. event. Dankzij de steun van District Antwerpen en de aanwezigheid van districtsburgemeester Paul Cordy, Samuel Markowitz, schepen voor o.a. lokale economie, Tom Ongena, voorzitter OpenVLD, Annelies Verlinden, minister van binnenlandse zaken en Paul van Tichelt, minister van julstitie, was de sfeer fantastisch. Ja, zo vlak voor de verkiezingen krijg je wel wat politici op de been. (🙂)

Vincent Gysels en Annelies Verlinden enthousiast bij de start van de Kids Run van de Sint-Andries Run.

De Lijn reed de hele dag met antieke trams door de wijk, en een dixieband zorgde voor muzikale opluistering. De zon scheen volop en iedereen was in een opperbeste stemming. En vandaar ging het naar de Sint-Andriesplaats waar districtsburgemeester Paul Cordy de start gaf voor de Run.

Annelies Verlinden had veel interesse voor de lokale handel in de Nationalestraat en ook de zijstraten.
Op de Sint-Andriesplaats was er een opgelaten sfeer in afwachten van de start van de Sint-Andries Run.
Minister Verlinden had een lang en geïnteresseerd gesprek met Gaby Guldix over de vereniging Erfgoed Sint-Andries Antwerpen die volgend jaar jaar 50 jaar bestaat.

Bij de Kids Run eindigden eerste en tweede twee Oekraïnse jongetjes, met hun ouders gevlucht voor de oorlog, die nu in de wijk wonen. Lees het hier.

Niks dan lachende gezichten tijdens de Sint-Andries Run.