Take 5 minutes in Paris met twee terrassen

Take 5

Wat vroeger bekend stond als een jazzcafé, is nu een bistro geworden. Take 5 werd omgetoverd tot Take 5 minutes in Paris. De naam Take 5 is echter blijven bestaan. Het begrip komt uit de jazzwereld waarin Take 5 wordt gezegd bij het nemen van 5 minuten pauze.

Overbekend voor heerlijke bouillabaisse
en soepen.

Cinema Rubens

Het interieur van Take 5 minutes in Paris bezorgt je haast meteen een gevoel van nostalgie, doordat het is geïnspireerd op oude bioscopen: je treft er namelijk een deel van het decor van Cinema Rubens in aan. Wat vele mensen trouwens niet weten, is dat een pronkstuk zich bij de toiletten bevindt. Het glas op het lavabotafeltje is namelijk in een vorig leven nog een stukje van de dansvloer geweest van diezelfde bioscoop. Daarnaast valt ook het thema van art deco maritiem op.

Mensjes kijken

Aan de straatkant bevindt zich een terras waar het heerlijk mensjes kijken is. En achteraan is er geoene tuin/terras waar het rustig vertoeven is.
Uitbaatster Veronique Vanheerentals werkt al meer dan 30 jaar met seizoensproducten om haar bekende soepen op smaak te brengen. Op dat vlak kunnen we zeker zeggen dat Veronique een trendsetter is, omdat ze als één van de eersten zo te werk gaat. Dit is ook de reden waarom vele klanten keer op keer terugkomen. Momenteel zet Take 5 minutes in Paris zichzelf op de kaart met zijn heerlijke bouillabaisse en de soepen zijn wereldbekend in de hele Kloosterstraat én zijstraten én ver daarbuiten. (Kloosterstraat 50 – tel 03/248.64.75) (Zara Vynck)

Verborgen parel achter de gevel in de Kloosterstraat 50.