Maxime, jongste marktkramer Vogelmarkt

Nico Volckeryck, Antwerps regiodirecteur Neutraal Syndicaat der zelfstandigen en schepen Peter Wouters bedachten de jongste marktkramer met een passend paaspakket.

De 19-jarige Maxime Van Walle is recent gestart met een kraam met lederwaren op de zondagse Vogelmarkt op de Oude Vaartplaats (op voetafstand van onze wijk) en is er meteen de jongste marktkramer op dit moment.

Om hem aan te moedigen ontving hij een zak vol paaseieren. Samen met Regiodirecteur Nico Volckeryck van het Neutraal Syndicaat Voor Zelfstandigen (NSZ) en Schepen voor Markten en Foren Peter Wouters, bezochten ze Maxime Van Walle  zijn kraam om hem te feliciteren.

1 op 3 Vlaamse marktkamers komt uit Antwerpen


NICO VOLCKERYCK, NSZ: “We kunnen als zelfstandigenorganisatie niet genoeg het belang van onze marktkramers en jonge ondernemers in het algemeen benadrukken. De provincie Antwerpen vertegenwoordigt al jaren maar liefst bijna 1 op 3 marktkramers in Vlaanderen (29%!). Daarom alleen al is het cruciaal dat mensen zoals Maxime deze eer hoog  blijven houden. Ondanks het feit dat er in januari en februari van dit jaar nog geen marktkramers de boeken hebben moeten neerleggen in Antwerpen, moesten er in onze provinciedat wel 9 doen in 2022 . Dat cijfer moet naar beneden. Wij zullen met NSZ blijven strijden voor hun rechten omdat zij als belangrijke verkoopambassadeurs van onze stad hun werk kunnen blijven doen in de beste omstandigheden! Mede daardoor blijft ook het goed faciliteren van hun job een strijdpunt voor NSZ. In het verleden sprongen we ook al in de bres voor hen. Denk maar aan de periode toen het aantal standplaatsen verminderde vanwege de coronamaatregelen. NSZ trok toen mee aan de kar wat betreft de bolling voor niet-abonnementhouders om dit digitaal aan te bieden. Deze digitale trend zet zich nu verder, naast het bestaande systeem. Dit stemt ons tevreden.”

Een markt is een plek voor ontmoeting en beleving waar je kan zien, horen, ruiken, voelen en proeven met een lach en een zwans.

ANTWERPS SCHEPEN WOUTERS: “In de maand april zetten we samen met de districten de markthandelaars en de marktbeleving extra in het lentezonnetje. De lokale markt draagt bij tot een levendige handelskern, maar het is ook een sociaal gebeuren, een aangename plek voor ontmoeting en beleving.
Nergens anders vind je zo nabij en letterlijk binnen handbereik een dergelijk kwalitatief en (di)vers aanbod tegen een scherpe prijs, op maat van de klant en met persoonlijke bediening. De lach en de zwans of het luisterend oor krijg je er gratis bovenop. Wie me niet gelooft, nodig ik graag uit om de markt te komen (her)ontdekken, lokaal te kopen en de zintuigen te prikkelen. Een markt moet je immers zien, horen, ruiken, voelen en proeven.”