90 jaar Volders, 3 generaties textiel

Peter Volders is de enthousiaste en gedreven eigenaar van Volders Textiel. 85 jaar Volders Textiel omvat 3 generaties en de zaak bevindt zich nu op de 3e locatie in de Nationalestraat 104. 

Peter Volders organiseert zelfs
modeshows in woonzorgcentra.

Volders Textiel: 3 generaties met alle drie een totaal verschillende werkwijze over 3 verschillende tijdsperiodes in blokken van 20/30 jaar. De grootouders van Peter Volders hadden nog de klassieke seniorenwinkel met ondergoed, panty’s en schorten. De verkoop van bovenkledij is gestart bij de 2e generatie. De huidige specialisatie is comfortkledij voor senioren (zowel mannen als vrouwen). Met uitzondering van schoenen, pantoffels en mantels kan iedereen hier geheel gekleed de winkel uit.

Het hoeft geen betoog dat een dergelijke onderneming ook een sociale functie heeft verworven. Klanten kunnen altijd een goede babbel slaan, ook onder vier ogen. Want Volders behoort ook tot de Zorgzame Handelaars die een oog en oor hebben voor problemen van de wjkbewoners. Daarnaast legt Volders ook huisbezoeken af aan klanten die niet mobiel zijn. Winkel aan huis: keuzes maken, thuis passen, kopen en de mogelijkheid voor retouches. In woonzorgcentra worden modeshows georganiseerd. Men kan daar ook direct kopen. 

Vroeger kozen de kinderen de kledij.
Nu doen de senioren dat zelf.

De huidige generatie senioren is autonoom geworden. Vroeger kozen de kinderen de kledij uit. Dat doen de senioren nu liefst zelf. Ook ziet Peter Volders een ontwikkeling in het soort kledij: van gedekte tinten naar kleurrijk, van een jurkje met een gilet naar zelfs jeans en een T-shirt.

Binnen alle geschetste ontwikkelingen is de huidige winkel een logische stap. Geen chique boetiek, wel een functionele en vooral toegankelijke zaak. Bestaand cliënteel naast nieuwkomers in de wijk. De collectie is hierop aangepast. Ondergoed en nachtkleding is er voor jong en oud, net zoals de lakens en handdoeken.

Online shoppen is nog niet aan de orde. De meeste klanten willen zien en voelen wat ze kopen. De nieuwe website wordt wel interactief met artikelen op foto die men kan reserveren. Voor de nieuwsbrief kan men zich inschrijven met een mailadres. Dat is al een groot succes. (Volders – Nationalestraat 104 – Website: https://www.volderstextiel.be)

(Marijke Brouwers)