Vrijwilligers… de kers op de taart

In het woonzorgcentrum Huizeken van Nazareth staan wonen, leven en genieten zonder zorgen voor de bewoners voorop. Hiervoor staat een team van medewerkers dag en nacht voor hen klaar op een deskundige en professionele manier en met hart en ziel. Maar laat het nu net de helpende hand van onze vrijwilligers zijn die zorgt voor de kers op de taart.

Het geeft een enorme voldoening je te mogen inzetten voor je medemens.

Er zijn vrijwilligers die de tijd nemen voor onze bewoners met een helpende hand, een luisterend oor en een warme glimlach. Ze verzorgen verder de bediening in het Grand Café, geven ondersteuning bij activiteiten als gezelschapsspelen, gaan wandelen bij mooi weer, bieden hulp bij de maaltijden, houden gezelschap, begeleiden naar het kapsalon en nog veel meer. Of onze vrijwilligers nu wekelijks, maandelijks of een enkele keer komen helpen, ze worden door onze bewoners steeds met de glimlach ontvangen. Ze kijken uit naar hun komst en genieten van het extraatje.

De dankbaarheid van de bewoners is groot

Vrijwilligers vertellen: “Het geeft een enorme voldoening je te mogen inzetten voor je medemens. De dankbaarheid van de bewoners is groot. Zij hebben er veel aan, maar ik minstens evenveel.”

Het vrijwilligersteam van Huizeken van Nazareth is nog steeds op zoek naar nieuwe leden. Ben je benieuwd naar onze vrijwilligerswerking, kom dan gerust een kijkje nemen. En wie weet ben jij onze volgende extra kers op de taart… 

Info: WZC Huizeken van Nazareth, Sint-Antoniusstraat 21 – tel 03/224.02.50 (Greetje De Leenheer, verantwoordelijke ELA (ergo-logo-animatie) bij Huizeken van Nazareth in de Sint-Antoniusstraat)