De kleur roze waait je langs alle kanten toe bij Chocotale

Smaakbommen en kleurentherapie

Chocolade is blijkbaar hot in onze wijk. Bij chocoladecafé Günther Watté in de Steenhouwersvest kan men reeds jaren terecht voor heerlijke koffie en allerlei soorten chocolade uit eigen atelier. In de Korte Vlierstraat organiseert stadsgids Carolien Krijnen van Chocalicious workshops voor bedrijven en particulieren. Tijdens de lockdowns ontwierp ze DIY-dozen om thuis met vrienden, familie en kinderen chocoladekunstwerkjes te maken die nog steeds erg populair zijn.

Van een bezoek aan de winkel
word je meteen vrolijk.

En nu is er ook nog de winkel Chocotale (vertaald als chocolade sprookje, maar op Facebook en Instagram: Chocotaleofficial) in de Nationalestraat 86 tussen Panos en Van Hecke. Het is de eerste chocoladeaardbeienbar van België, nu in Sint-Andries.

Alles is er prinsessenwaardig

De kleur roze waait je langs alle kanten toe en je waant je in een spookjeswereld. Kunstige lekkernijen (luxefruit zoals aarbeien, vijgen, passievruchten en bananen gedipt in alle soorten chocolade) in alle kleuren en vormen met pareltjes en glitters benemen je even de adem.
Tot de vriendelijke verkoopsters je met enthoesiasme wegwijs maken, zoals de chocotale bombs met hun unieke smaakexplosie. Alles wordt ter plaatse gemaakt in de strawberry bar. Er zijn ook thematische creaties voor babyborrels, verjaardagen, bruiloften, of op aanvraag.

En dan zijn er nog de zelfgemaakt drankjes en confituren van het luxefruit zonder kleur- of bewaarmiddelen. En de rose iced Latté (koffie met romantische rozenblaadjessmaak) is een topper. Je kan de combinaties niet bedenken of ze zijn er. Alles oogt er zoet en lieflijk, prinsessenwaardig. Een bezoek aan de winkel is als een therapie waar je vrolijk van wordt. En als origineel cadootje zal je er zeker mee scoren.
Chocotale – Nationalestraat 86
tel0483 15 75 50