Broodatelier wordt dagelijks verrast door toffe klanten

Broodaltelier

Een aanwinst voor de wijk: een bakker die ons terug aan het dagelijks vers gebakken ambachtelijk brood wil krijgen in plaats van ontbijtgranan of massaal geproduceerd fabrieksbrood. Broodatelier is na 3 jaar succes in Mortsel nu ook neergestreken in de Nationalestraat 147, naast bloemenwinkel Driesen.

In Mortsel staan ze om 7 uur al te drummen en na 16 u. is ’t gedaan.
Hier ’t stad komt alles eerst om 10 u. op gang, maar het loopt door tot 18 u.

Gunter: ” Wij werken niet met crème au beurre of slagroom. I.p.v. pateekes maken we gezonde appelcakes, franchipanes en brownies. Samen met havermoutkoeken en theekoeken zijn het hier dé succesnummers.

Bakker Jens was ooit Belgisch én Europees kampioen bakken en één keer derde beste van de wereld. Ja, van de wereld tijdens het wereldkampioenschap.

We wisten dat Sint-Andries een goeie buurt was. Maar dagelijks worden we nog verrast door het toffe, alternatieve, hippe publiek. Mensen van ’t stad leven totaal anders dan in Mortsel. Daar staan ze om 7u. te drummen voor brood en na 16 u. is ’t gedaan. Hier komt alles eerst om 10 u. op gang, maar het loopt door tot 18 u. De koffiebar met Tes als barista zit elk weekend vol.

Bakker Jens De Jonghe is niet de eerste de beste. Hij was ooit Belgisch én Europees  kampioen bakken en haalde ook een derde plaats op het wereldkampioenschap. Broodatelier, Nationalestraat 147, open van maan- t/m zaterdag van 7 tot 18 u. Zondag van 7 tot 16 u. Broodatelier tel 03 440 25 62