Coralie kocht op het wijkfeest Sint-Anders bij Andrea weer een kleedje voor Giulia Florence

Carolie kleedje sint-anders

Haar grootmoeder had een winkel naast slagerij Gysels.

Coralie Schuermans (35, gek op broodje smos met hesp) woont nu in de buurt van de Harmonie, maar Sint-Andries laat haar niet los. Haar grootmoeder Jeanne en moeder Kathleen hadden in de Nationalestraat trouwens de gekende kinderkledingwinkel MARYSE, naast de huidige slagerij Gysels. 

Toen ze vorig jaar nog zwanger was kocht ze ook al een kleedje voor Giulia.

Ook dit jaar bezocht Coralie het wijkfeest Sint-Anders en ze herkende meteen Andrea aan haar standje op de rommelmarkt. Vorig jaar, toen ze nog zwanger was van dochtertje Giulia Florence, kocht ze er een kleedje voor haar. En wat gebeurde? Dit jaar vond ze er wéér een, maar een maatje groter dan toen, perfect passend voor haar nu eenjarige dochtertje. 

Terug thuis voelen

CORALIE: ik wandel nog wekelijks met de buggy in Sint-Andries. Ik heb er zo veel mooie herinneringen: hoe ik in de winkel zat te kijken hoe m’n moeder en grootmoeder kinderkleedjes verkochten. En de paskamers waren mijn speelterrein. M’n moeder parkeerde de auto toen in de Prekerstraat. Daar heb ik later zelfs een korte periode gewoond. 

Ik kom nu nog heel graag op de Sint-Andriesplaats, da’s een uniek plein in Antwerpen. Ge kunt er rustig iets drinken en een klapke doen. Niemand probeert mekaar te overbluffen, het is er nog altijd volks en tegelijk intiem.

Wil je zeker noteren dat ik het wijkfeest Sint-Anders zo’n tof initiatief vind. Dat houdt een wijk levendig en creëert een goeie sfeer. Ik heb een tijd in het buitenland gewoond. En als ik terug in Sint-Andries kom, dan doet dat dialect me iets. Het lijkt wel of de wijk een eigen dialect heeft. Ik kan geen voorbeelden geven. Maar de manier van klappen is apart en als ik dat hoor voel ik me terug thuis.