High-end kledingstukken aan democratische prijzen

Klanten van 12 tot 90 jaar.

Labels Inc. was vroeger een verborgen parel in de Aalmoezenierstraat en bevindt zich nu in het hartje van de Nationalestraat (nr. 95). Met haar winkel streeft uitbaatster Erna Vandekerckhove ernaar om high-end mode aan democratische prijzen te kunnen verkopen. Bijna twintig jaar geleden startte zij als één van de eersten in België met dit uniek concept. “Labels Inc. is eigenlijk een entiteit. Het zijn allemaal labels die samenkomen,” legt Erna uit.

Een groot aantal kledingstukken komen van stock sales van ontwerpers als Dries Van Noten en Maison Margiela. “De highend kledingstukken vinden hun weg naar Labels Inc. via particulieren die soms bijna letterlijk stukken binnengooien,” lacht Erna.

De leeftijd van de klanten varieert, net zoals de kledingstukken: “We hebben hier al een meisje over de vloer gehad van 12 jaar, maar ook al mensen van boven de 90.”

Het feit dat Erna nauw samenwerkt met de kunstacademie in Antwerpen, maakt Labels Inc. ook uniek. Ongeveer maandelijks krijgen laatstejaarsstudenten van de Antwerpse modeacademie de kans om hun werken tentoon te stellen in de etalage. Labels Inc. bestaat binnenkort bijna twintig jaar, waardoor de zaak al wat bekendheid heeft verworven. Modefanaten kunnen ter ere van dit jubileum zeker uitkijken naar het 20-jarig bestaan ervan. 

(Labels Inc – Nationalestraat 95 – tel 03/232 60 56)