Men’s Fashion heeft de Steenhouwersvest zien groeien

Eigenaar Michael Vannieuwenhuyse (36 en zot van witloof met hesp in den oven) werd geboren in Oostende. Al van jongs af aan had hij het plan de wijde wereld te verkennen en avonturen te beleven. Op z’n twintigste trok hij naar Antwerpen. Verder hoefde het voor hem niet meer. Logisch.

MICHAEL: Antwerpen bruist het hele jaar door en de mogelijkheden zijn legio. Alles kan er. In Oostende was het druk in de zomer, maar doods in de winter. Ik begon bij Diesel, maar de eigenaars van Men’s Fashion Antwerp, toen nog in de Huidevettersstraat, pikten me uit de winkel. Hier bij Men’s Fashion werkte ik 11 jaar als verkoper en nu 5 jaar als eigenaar. Maar in totaal bestaat de winkel al 50 jaar.

Da’s lang. Wat is de succesformule?

MICHAEL: Het persoonlijk advies, maar nooit pushen. mensen helpen bij hun keuze, maat, pasvorm, kleur. Vooral de kleuren moeten spreken. Men wil wel eens wat anders, maar weet soms niet goed wat.

Van de gepaste kleding wordt je vrolijk

MICHAEL: Het geeft een enorme voldoening als iemand binnenkomt voor een risicoloos blauw hemd en buiten gaat met een geel. En dan nadien terugkomt, omdat hij zo goed is geholpen. Want kleding werkt ook op je moreel, op je zelfvertrouwen. Van gepaste kleding word je vrolijk. Het benadrukt ook het zelfbeeld en geeft uiting aan iemands persoonlijkheid. Er zijn uitgesproken types en ingetogen types. Daar werk ik dan op verder met de verschillende labels die ik in huis heb, zeer divers waardoor ik alle kanten uit kan, soms met een Italiaanse touch.

Hoe omschrijf je de Steenhouwersvest?

MICHAEL: Voor de ketens moet je naar de Meir. Voor de grote merken naar de Schuttershofstraat. Maar voor de kleine zelfstandige boetieks die unieke, maar minder bekende labels brengen, moet je hier zijn. Ik heb de Steenhouwersvest zien groeien. Er hangt een positieve vibe, te vergelijken met de 9 straatjes in Amsterdam.

Men’s Fashion – Steenhouwersvest 36 – tel 03 233 99 80