MoMu Café wordt werkplek/buurtcafé en nog veel meer

MoMu Café wordt vanaf 14 oktober een nieuw concept als gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen: werk-, studeer-, en ontmoetingsplek voor bezoekers, voorbijgangers en buurtbewoners.

Creatieve honger gekregen van al die schitterende ontwerpen in de tentoonstelling? Dorst na het shoppen? Of kreeg je net een geweldig idee dat om een snelle brainstorm vraagt? MoMu Café wordt het inspirerende trefpunt voor museumbezoekers, creatieve geesten, buurtbewoners of toevallige passanten dat de Nationalestraat nog miste. Vanaf 14 oktober heropenen daar de deuren en wordt het relaxte dagcafé nog toegankelijker. Om te tokkelen op je laptop, bij te praten met de buurvrouw of na te genieten van een bezoek aan de tentoonstelling. 

Vriendelijk roze 

Het bestaande interieur bleef behouden. De muren kregen echter een frisse lik in de tonen van ‘Sweet Embrace’ (Levis klare van het jaar 2024) waartegen de teakhouten stoelen, groene tafelbladen en buffetbar van zwart staal mooi tot hun recht komen. De vriendelijke roze achtergrond draagt bij tot de gastvrije en ontspannen sfeer van het café. 

Op het menu 

Het gevarieerde menu past zich aan jou en je gezelschap aan, en is al even uitnodigend voor groepen, families en de allerkleinsten als het museum zelf. Kom op adem met een snack, kies je favoriete dessert uit om je bezoek in schoonheid af te ronden… Of pik een verse en voedzame lunch op aan ons uitgebreide selfservice-buffet: van sandwiches en bowls tot soep en warme gerechten, ook voor take-out. Daarnaast is er keuze uit kwalitatieve alcoholische en alcoholvrije dranken, van een natuurwijn tot een kop specialty coffee.

Lokaal verankerd 

MoMu Café wil niet alleen een echt buurtcafé zijn, het menu is eveneens lokaal verankerd.

Dankzij de lokale partners ben je zeker van de allerbeste koffie (Andy Roasters), thee (Cuperus), natuurwijnen (Roeland Fort) en hummus (Humm).En natuurlijk met respect voor de ruimere omgeving: MoMu draagt duurzaamheid hoog in het vaandel, ook op café. Van het aanbod en de verpakking tot en met het waste management: alles wordt hier vakkundig op afgestemd. 

MoMu Café (vanaf 14 oktober), Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
​dinsdag – zondag: 10.00 – 18.00 u., maandag gesloten
​Meer inf
o: MoMu

MoMu Café X Levis 

Ook dit jaar hebben de kleurspecialisten van Levis en een team van internationale topexperten op vlak van design de nieuwste wereldwijde trends en inzichten verzameld. Op basis daarvan werd de Kleur van het Jaar 2024 gekozen en een ondersteunend palet samengesteld. Deze nieuwe kleur, Sweet Embrace™, werd geïnspireerd op een wolkendeken in de vroege avond en de zachtheid van veren. Het is een rooskleurige tint die kalmte uitstraalt, stabiliteit verzorgt en iedere ruimte een vriendelijke noot geeft. Kom het zelf ontdekken in het vernieuwde MoMu Café!