Wekelijks op trot met de riska

Christel van Obbergen (58 en zot van varkenswangetjes) is sinds vorig jaar een keer per week als vrijwilligster in het Huizeken van Nazareth (nu De Medemens vzw, voorheen Amate vzw) chauffeur van dienst op de riksa. Daarvoor komt ze speciaal met de fiets uit Merksem. Ze heeft een riksa leren kennen door er tijdens covid een te huren om met haar moeder een ritje te maken.

CHRISTEL: “Nu rij ik met bewoners naar plekken waar ze gewoond hebben of die ze kennen van ATV: het havenhuis, het Eilandje, Nieuw Zuid, het nieuw park aan de Gedempte Zuiderdokken. Een rit duurt anderhalf uur. De vele smalle paaltjes in Antwerpen is altijd wel een avontuur. Maar ik raak er altijd wel nét tussendoor. Eén keer gingen die brede ronde palen automatisch naar beneden toen ik er aan kwam. Dat was apart! Ergens moet iemand, die ze met afstandsbediening in de grond kon laten zakken, mij hebben zien aankomen.

Het is een elektrische riksa, dus ik moet me soms inhouden. Een keer was ik met 190 jaar levenswijsheid onderweg. Eén bewoonster was 90 en de andere 100. Zo’n rit is altijd supergezellig en genieten.“

Vrijwilligers zijn nog steeds welkom op tel 03 222 82 50. Wil je er al een deel van ontmoeten? Klik dan hier.