KAMAGURKA exposeert tot 14 april in galerij De Zwarte Panter

Vrijwilligers Huizeken van Nazareth

Wij zijn vrijwilligers in het grand café van het Huizeken van Nazareth geworden om niet heel den dag het gezaag van een vent te moeten aanhoren” zeggen Bernadette Elen en Martine Van Bever al gibberend. Want ’t is niet waar, want ze zijn beiden alleenwonend. 
Bernadette (links) is al 2 jaar vrijwilliger en Martine al 5 jaar.  Bernadette: “Door Martine ben ik hier begonnen om me nuttig te maken na m’n pensioen en nieuwe vrienden te leren kennen. Martine: “Ik wilde vooral onder de mensen zijn. En je krijgt een band met de bewoners hier, je leert hen kennen, hun voorkeuren, hun interesses en daar kan je een klapke over doen.”

Marc Boeren en Pascal Martens hun dagen zijn rijk gevuld. Marc (links) doet 2 middagen het grand café en dinsdagmorgen neemt hij als onderhoudende gids bewoners met rolstoel en rollator mee op wandel ’t stad. Àndere dagen werkt hij nog in andere club, zoals o.a. het Bunkermuseum. Hij heeft het Huizeken van Nazareth leren kennen omdat z’n vader er verbleef. Pascal doet al 5 jaar de bar “om van ’t straat te blijven“. Andere dagen werkt hij o.a. in de Olijftak om soep te bedelen en een klapje te doen. Maandagvoormiddag poetst hij de stoeltjes van tribune 1 van den Antwerp en ruimt hij er zwerfvuil. Collega Marc is wel voor den Beerschot. Maar dat deert hun vriendschap en werkplezier niet.


Lizy Roofthooft (74, woont aan Vogelmarkt en zot van oesters) is nu al 15 jaar vrijwilligster in het grand cafe van het Huisje van Nazareth, waar haar vader verbleef. Ze was ervan onder de indruk hoe andere vrijwilligers haar vader verzorgden.
LIZY: “Ik werkte vroeger in de diamant en nu heb ik terug collega’s. Ik heb er plezier in als ik bewoners hier kan opfleuren met een babbeltje of een knuffeltje. Ge begint ze ook te kennen. Voor iemand die niet goed meer ziet openen wij het suikertje en het koekje bij de koffie.”
Vrijwilligers zijn nog steeds welkom op tel 03 222 82 50


Robert Van Craen (76, woont in de Nationalestraat en zot van rosbief met erwtjes en peekes) was op zoek naar vrijwilligerswerk en kwam via een buro in het districtshuis van Borgerhout in het grand café van het Huizeken van Nazareth terecht.
ROBERT: “Ik had ook in de zorg kunnen gaan voor mensen in het ziekenhuis. Maar daar ben ik te gevoelig voor. Hier heb ik meteen m’n draai gevonden. Als alleenstaande is het plezant om tussen mensen te zijn. En het plezantste zijn ook nog de feestjes voor de vrijwilligers.”
Vrijwilligers zijn nog steeds welkom op tel 03 222 82 50