Reuzen Bull Machin en Xolo (met korte videoclip)

Drie dagen was Antwerpen in de ban van het spektakel met de twee reuzehonden, gebracht door Royal de Luxe. Sinds 1979 brengt deze straattheatergroep steeds op onverwachte plekken honderdduizenden toeschouwers in vervoering. Poëzie en magie brengt iedereen terug naar de kinderjaren waar fantasie gelukkig maakte.

Drie dagen was Antwerpen in de ban van het spektakel met de twee reuzenhonden Bull Machin en Xolo, gebracht door Royal de Luxe. Sinds 1979 brengt deze straattheatergroep steeds op onverwachte plekken honderdduizenden toeschouwers in vervoering. Poëzie en magie brengt iedereen terug naar de kinderjaren waar fantasie gelukkig maakte.

Het was de vierde maal dat de groep Antwerpen kwam verrassen door op onverwachtse plekken op te duiken: het Astridplein, het Sint-Jansplein en de derde dag de Gedempte Zuiderdokken waar tevens een race tussen de twee reuzehonden werd gehouden.

Verwondering en samenhorigheid tussen de toeschouwers stroomden door stad. Liefst 760.000 hebben het spektakel meegemaakt. Sommigen hebben er zelfs een geplande reis voor geannuleerd.

Hieronder een korte videoclip. Met dank voor de extra footage aan Mattijs Goedemont, Jan Stes en Suzan Smeets.

Jean-Luc Courcoult (1955), creatief directeur die dit alles heeft mogelijk gemaakt.