Thomas More en Habbekrats ondersteunen urban hub Scratch

Thomas More bood tijdens de viering van 1 jaar Scratch een innovatieve workshop aan waar jongeren de wondere wereld van technologie konden ervaren met VR-brillen.


Het voormalige jeugdhuis Kiel kreeg een jaar geleden een nieuwe naam, een nieuwe werking en een nieuw aanbod. De drie organisaties Habbekrats, Battle Droids en Kras bundelen er sindsdien hun krachten om een inspirerend open huis en urban ontmoetingsplek te creëren voor jongeren in het multiculturele Kiel. 

Met baggy broeken, vette beats en coole moves werd de eerste verjaardag van deze urban hub gevierd. Ook Thomas More feestte mee en bood een innovatieve workshop aan waar kinderen en jongeren de wondere wereld van technologie konden ervaren met VR-brillen. 

Wederzijds vertrouwen

Als ondersteunende partner werkt Scratch samen met onze andere Thomas More Hogeschool. Maar bij nieuwe uitdagingen mbt onderwijsaangelegenheden (projecten met studenten of educatie voor vrijwilligers, ..) zal Scratch bij voorkeur beroep doen op Thomas More. 

Camine Van Hoof (Battle Droids) en Stijn Coenen (directeur Thomas More).
Ann Van de Peer (Thomas More): “Sterk staaltje maatschappelijk engagement.


Maatschappelijk engagement

Studenten van Thomas More Sociaal Werk verzorgen er voortaan het onthaal en begeleiden de jongeren waar nodig. Studenten van de opleiding Communicatie werken dan weer een communicatiecampagne uit op maat van de jongeren die relevant en activerend is. En de studenten Sport en Bewegen laten hen breakdancen met aangepaste workout-materialen. Op deze manier krijgen ze een sterk staaltje maatschappelijk engagement mee. Waardevolle ervaringen voor wanneer ze later zelf in het werkveld staan. Ze leren van de moedige jongeren van het Kiel.

Lars Cams (medeoprichter SCRATCH): “We willen zoveel mogelijk kinderen en jongeren inspireren om het beste uit zichzelf en uit elkaar te halen. Daarom zijn we blij met partners zoals Thomas More die ons mee ondersteunen richting onderwijs en andere levensfacetten.”