Tot 30.7.23 in MOMU: Tussen kleding en kunst

Paddestoelen sieren de Sint-Jansvliet

Paddestoelen

Op korte tijd verscheen op twee aanpalende huizen op de Sint-Jansvliet, frituur Arré Patat! en restaurant Poule & Poulette, een muurschildering van gigantische paddenstoelen. De Antwerpse kunstenares Charlotte De Cock is hiermee niet aan haar proefstuk, want ze realiseerde reeds over de hele wereld dergelijke murals.

Met haar schilderijen en muziek en ook als dj op o.a. Tomorrowland veroverde ze al heel wat internationale grootsteden.

Met haar schilderijen en muziek en ook als dj op o.a. Tomorrowland veroverde ze al heel wat internationale grootsteden. Charlotte koos voor paddestoelen, omdat ze de eerste planten op aarde waren en water, mineralen en suikers met bomen uitwisselen. Ze zijn ook voor de mens heel lekker en voedzaam en hebben medicinale krachten. 
De panden zullen later worden gerenoveerd en opnieuw op de markt worden gebracht door projectontwikkelaar MADE, gespecialiseerd in het renoveren van oude panden tot eigentijdse, hoogst originele, trendy, zeg maar heerlijk eigenzinnige woonplekken.

Charlotte koos voor paddestoelen, omdat ze de eerste planten op aarde waren en water, mineralen en suikers met bomen uitwisselen.