Atelier Du Mon in de Happaertstraat

Atelier Du Mon

Elk moment van het  jaar is de uitgelezen periode van goede voornemens. Atelier Du Mon in de Happaertstraat 26 is een gloednieuwe yogastudio met gezonde drankjes en hapjes die je op weg kan helpen naar een gezonder leven. Want bewegen, alle spieren laten werken om soepel te blijven, destressen en gezonde voeding zijn nu meer dan ooit nodig.

Je bent weg van de wereld, 
en dat in Sint-Andries. Nooit verwacht.

Langs een niet zo opvallende inkomdeur komt je meteen in de bar waar de geuren van gezonde koolhydraatarme slaatjes, soep en stoofpotten (ook voor afhaal!) je verwelkomen. Langs een langwerpige tuin, omgetoverd tot een Zentuin met stapstenen, wandel je in een hoge minimalistische ruimte waar de rust, de stilte en het licht je liefdevol omarmen. Bijna adembenemend. Je bent weg van de wereld, en dat in Sint-Andries. Nooit verwacht.

Het gebouw

Het 17de eeuwse gebouw was ooit een suikerfabriek, een kapelleke, een opslagplaats voor kolen, brandhout en kalk en in de jaren 70 ook al een yogastudio, maar tot voor kort verloederd. Er is veel geld in de renovatie gekropen.

Huis, auto en meubelen verkocht om de yogastudio te beginnen.

Bakkersfamilie

Initiatiefnemers zijn Denies Du Mon (34) en echtgenoot Nathan Schulpen (32). Denies komt uit een bakkersfamilie en doctoreerde in de Taal- en Letterkunde bij de UA, dan volgde ze achtereenvolgens een opleiding tot yogadocente, orthomoleculaire therapeute en 5 jaar universiteit tot osthheopaat. 

Alles verkocht wat we hadden

DENIES: M’n man en ik hebben er alles wat we hadden voor verkocht: ons huis, onze auto en onze meubelen en met steun van onze ouders hadden we genoeg cash om een zware lening bij de bank te krijgen. We gaan nog flink moeten werken. Maar doen het met plezier. We wonen hierboven. Maar 260 vierkante meter is te groot, zodat we er een stuk voor een Airbnb hebben afgenomen. 

Yogacursussen voor alle niveau’s,
geschikt voor iedereen.


Barista achter de bar

Er zijn yogacursussen voor alle niveau’s, geschikt voor iedereen. Van slow class (traag, meditatief, ademhalingsoefeningen, destressen) over yYin yoga (liggend, zittend, stretchen, de ideale instap) over vVinyasa yoga (met meer beweging) naar rRocket yoga (bijna acrobatische oefeningen). En dan is er nog de zwangerschapsyoga. 

Tien verschillende lesgevers vullen het programma. Daarnaast zijn er 5 therapeuten (osteopathie, massage, gesprekken, gezonde voeding) én een barista achter de bar.

Lichaam soepel houden 

DENIES: Je mag onze holistische aanpak dus wel erg letterlijk nemen. Met de therapieën kan je bij ons ook terecht voor lichamelijke problemen. Het lichaam is te vergelijken met een ketting. Nekklachten kunnen bvb. ontstaan uitde knieeen voet, been of het bekken, voortkomend uit een eerder trauma. Yogalessen zijn preventief om je soepel te houden of kleine mankementjes weg te werken.


Duurzaam en holistisch zijn bij
Atelier Du Mon geen holle woorden.

Holistisch

Duurzaam en holistisch zijn twee slogans waarmee nogal dikwijls wordt gezwaaid. Maar bij Atelier Du Mon zijn het geen holle woorden.

DENIES: Onze koffie komt van een lokale branderij. Het gebouw hebben we volledig gerecycleerd. Van onze yogadocenten en therapeuten verwachten we dat ze minstens een jaar blijven zodat mensen een vaste begeleider hebben.

Nodig eens gratis een vriend(in) uit
voor de Community Classes.

Een ideaal DOE-cadeauo

Interessant voor de wijkbewoners zijn de Community Classes, alle info hierover op de website bij EVENTS. Het zijn laagdrempellige sessies waarnaarbij je een vriend(in) gratis mee naartoe kan nemen. En meten nadien een gratis koffie bovenop. Het ideale DOE-cado dus. 

DENIES: Zo verbinden we mensen. Het verlaagt ook de drempel om naar een yogasessie te gaan. Je hoeft niet te denken dat je er niet op je plaats bent, het te spiritueel of te stijf is, je kwetsbaar bent of de oefeningen niet goed te kunnen. Niemand kan het perfect, hoeft ook niet bij yoga. Maar omdat iedereen dat gevoel heeft, valt alle schroom weg. En nadien in de bar ontmoet je veel gelijkgestemden. Dat schept een band. En ook voor studenten zijn er gunsttarieven.  

Atelier Due Mon, Happaertstraat 26 – website: www.atelierdumon.com –  mail: info@atelierdumon.com