Mooie keukens voor een faire prijs

FIRMAX is het eerste retailconcept dat zijn intrek heeft genomen in de gelijkvloerse winkelrij op nummer 164 van de Fierensblokken tegenover het Tropisch Instituut, aan de bushalte.. 

De ruimte is zeer afwisselend gevuld met keukens in allerlei stijlen: trendy minimalistisch, vrolijk gekleurd en industrial (met inox) of fineerhout. Telkens uniek, maar met dit verschil dat de keukens telkens op het standaardsysteem van  van Ikea zijn gebouwd. Wat betekent: Op de afwerking wordt he t verschil gemaakt en de grote meerwaarde gerealiseerd: fronten en werkbladen worden samen met Kobe Nimmegeers en Julia Krüger – die Firmax Antwerpen runnen- gekozen uit de hoogwaardige materialen. Na de keuzes wordt alles op maat gemaakt en geleverd (en eventueel gemonteerd) door Firmax zelf waardoor de keukens een exclusief karakter krijgen. En totaal niet meer herkenbaar als zijnde Ikea.

  • Waarom in de Nationalestraat?

KOBE: In de keukenmarkt vullen wij het gaatje tussen low budget en high end. Door de Ikeakasten te pimpen krijgt het kwalitatief systeem een grote meerwaarde en een look die de klant kiest. Daarom zijn we ook in de Nationalestraat komen zitten, onze klanten waarderen goede smaak en looks, het zijn designgevoelige jongeren die pas beginnen . En ook de 50-plussers waarvan de kinderen het huis uit zijn en met een vernieuwde keuken aan hun tweede jeugd beginnen. 

Voor amper geld kan je nadien
de indeling nog wijzigen.

JULIA: Nog een voordeel van het systeem van Ikea-keukens is dat je voor amper geld nadien de indeling nog kan wijzigen. Een schuif meer of minder, hoogte van de laden veranderen kost bij de grote merken algauw veel geld en maatwerk. Bij Ikea is het kant en klaar. 

  • Het is een mooie ruimte geworden hier in de Fierensblokken, met betonnen balken, erg industrial. En dan nog een duplex met bovenverdieping?

KOBE: Gelijkvloers is het inderdaad eerder industrial en tegelijk kleurrijk door onze keuken- settings en de materialenwand. De bovenverdieping daarentegen is veel huiselijker en gezellig. Het is daar dat we ruimte hebben voor kleine events en een etentje. Zoiezo staat voor onze klanten de koffie of een glaasje wijn altijd klaar. We willen onze klanten goed kennen, hun levensstijl achterhalen. Moet de keuken een eye catcher zijn?  Of decent op de achtergrond? Wordt er graag gekookt? Dan een groot werkblad. Wie niet graag kookt moet zeker letten op een goede oven en een microgolfoven. 

Firmax.be – Nationalestraat 164 – Maandag tot vrijdag op afspraak. Zaterdag vrij bezoek.