35.000 stuks lesmateriaal van docAtlas verhuist naar Thomas More in de Sint-Andriesstraat

Al 36 jaar geeft docAtlas in de Carnotstraat lessen Nederlands aan anderstaligen, kinderen, onderwijsinstellingen, bedrijven en nieuwe instromers. De bibliotheek, met een extra vestiging in Turnhout, telt 35.000 boeken, cursussen, leerkoffers en digitale tools. Sinds de staatshervorming kan de Provincie Antwerpen deze dienstverlening niet meer aanbieden. omgevormd tot nieuw leercentrum.

Na vele gesprekken bleek hogeschool Thomas More de meest geschikte overnemer voor de collectie. 35.000 stuks lesmaateriaal in allerlei vormen krijgen nu een plek in campus Sint-Andries in de Sint-Andriesstraat in een ruimte die speciaal hiervoor werd gerenoveerd en omgevormd tot nieuw leercentrum.

De lessen Nederlands en de inburgeringscursussen blijven in de Carnotstraat. In de Campus National in de Kronenburgstraat zullen er wel workshops doorgaan voor leerkrachten en hulpverleners over hoe zijn het materiaal van het documentatiecentrum kunnen gebruiken.

Stijn Coenen, algemeen directeur van Thomas More, is opgetogen met deze komst : “Ons nieuwe kenniscentrum is er ook niet alleen voor studenten maar ook voor de buurt.Onze hogeschool vindt het belangrijk om zijn maatschappelijke rol volop te spelen. We halen expertise binnen op vlak van migratie, inclusie en diversiteit, thema’s waar we veel belang aan hechten.”

Zaterdag 22 juni 24 is er OPENCAMPUSDAG in de verschillende campussen van Thomas More. Meer info hier.