Guy De Leenheer, al 8 jaar vrijwilliger bij Huizeken van Nazareth

Guy De Leenheer (72 en zot van scampis) is al 8 jaar vrijwilliger in het Huizeken van Nazareth op het Bogaardeplein. Bijna drie volle dagen is hij ermee in de weer. En dat begint met ’s ochtens de kranten rond te dragen. Daar is hij wel een tijd mee bezig. Dan met bewoners naar de kapper of ook soms naar de dokter, apotheker of tandarts. ’s Middags tafels dekken in het Grand Café en dan soepbedeling. 

GUY: De dankbaarheid van de mensen is niet in woorden te vatten. Na 8 jaar ken je iedereen wel, weet je zelfs wie graag veel of weinig soep heeft en zelfs hoeveel balletjes ze er in willen. Je leert ook de familie kennen.

M’n moeder woont op haar 98ste nog steeds zelfstandig.

’s Vrijdags ga ik naar m’n moeder in Temse die op haar 98ste nog steeds zelfstandig woont. En ’s namiddags ga ik naar m’n zus van 69 die wegens jongedementie in een woonzorgcentrum woont. Ze praat niet meer, herkent me zelfs niet meer. Het is telkens een moeilijke opgave, maar ik zou het toch niet willen missen.

Zorgen voor anderen met de paplepel binnen gekregen.

Het zorgen voor anderen heb ik thuis me de paplepel binnengekregen. M’n ouders waren actief bij het Katholiek Vormingswerk voor Landelijke Vrouwen en de Boerinnenbond. Zij ijverden ervoor om huisvrouwen een doel te geven dat verder reikt dan de was en de plas. 

Vrijwilligers het Grand Café in het Huizeken van Nazareth zijn nog steeds welkom op tel 03 222 82 50. Zij kunnen het verschil maken.

Ontmoet hier nog meer vrijwilligers bij het Huizeken van Nazareth.