Voorleesactie voor Warmste Week bij 2 campussen Thomas More in Sint-Andries

Verschillende acties op Antwerpse Thomas More-campussen Sint-Andries en Sanderus  

Op de Antwerpse campussen van Thomas More kan je naar de ‘Lees Je Warm’-actie ten voordele van De Warmste Week. Studenten en medewerkers laten zich sponsoren per kwartier dat ze voorlezen. Het VRT-programma Iedereen Beroemd kwam eerder reeds langs om verslag uit te brengen. 

Voorlezen stimuleert de woordenschat,
de fantasie en het inlevingsvermogen
van een kind.

ELINE VAN KERCKHOVE, docent logopedie en audiologie: “Wij organiseren deze voorleesactie om voorlezen te promoten. Studenten, medewerkers en docenten gaan allemaal op zoek naar sponsors voor hun voorleesmomentje. Op de Sint-Andries Campus kwamen de mensen van het VRT-programma Iedereen Beroemd vooraf alvast een kijkje nemen.” 
Het thema voor de Warmste Week dit jaar is ‘Opgroeien zonder Zorgen.
ELINE: “Voorlezen past daar helemaal bij. Elke dag een kwartier voorlezen kan echt een verschil maken in het leven van een kind. Een eerste voordeel is dat kinderen hun woordenschat zo kunnen uitbreiden. Met voorlezen stimuleer je ook de fantasie en het inlevingsvermogen bij kinderen. Het is een mooie manier om een kind aandacht te geven en te werken aan de band met een kind. Tot slot prikkel je kinderen ook om zelf te willen lezen. Kortom, je geeft een kind kansen.”

Het is maar één van de vele acties georganiseerd door de Antwerpse campussen van Thomas More ten voordele van De Warmste Week. Zo kan je ook naar een yoga-sessie, warme wandeling, mindfulness, bakactie of een filmavondje, allemaal voor het goede doel. Dinsdag 19 december is het zowel op Campus Sint-Andries als op Campus Sanderus een warm evenement met respectievelijk een kerstvuur en een wintervuur.