Gehoord op straat 1

Wijkgeruis 1

Zondagse markt op Vlietje: “Mariabeelden genoeg. Maar een wenende Madonna! Als ik die zou vinden ben ik binnen.” – – – – – Altijd opletten met te snel opstaan op oudere leeftijd: “Eerst even blijven staan en dan nadien vertrekken.” – – – – – Vrouw tegen haar man voor een winkeldeur: Ja,ja, echt typisch. “Ja,ja” zeggen en dan toch niet binnengaan. – – – – – In een café: Iedereen sukkelt met het openscheuren van die zakjes met een koekje voor bij de koffie met dan ook nog een bewaardatum erop tot over twee jaar. Hoeveel bewaarmiddelen moeten daar niet in zitten? Weer een bemoeienis van de EU?

Als stilte een taal was, dan was alles gezegd.

De Lorre, hoe heet hij ook weer? O,ja, Prins Laurent! Ik denk dat die in ’t weekend witte sokken en een gouden collier draagt. – – – – – Weet jij hoe een kruising van een Franse en een Japanse straathond heet? Franchi-japanneke. – – – – – Tegen de avond doe ik een wandeling in de hoop iemand tegen te komen die ik ken voor een babbeltje. Anders zit ik toch maar thuis tegen m’n tv geplakt. – – – – – M’n grote voorbeelden in ’t leven waren niet m’n ouders, maar m’n grootouders. M’n ouders bakten er niets van. – – – – – Als stilte een taal was, dan was alles gezegd.

Wanneer gaan ze Sint-Andries in Brugge eens een andere naam geven?

Een date op een terras die uit enthoesiasme en talloze heftige kussen uit de hand dreigt te lopen. Iemand: “We krijgen nog een floor show. Maar niet ongerust zijn. De prijzen van de consumaties blijven dezelfde.”- – – – – Commentaar op gerechten uit de Albert Heyn-folder: ”Kleine verpakkingen zijn beter. 7 januari Verloren Maandag, klopt. Boerekool komt uit Holland, maar vindt je hier amper. Pastinaak, vroeger dagelijkse kost, nu trendy voor die jonge gasten met baarden.” – – – – – – – – – – Mails, die lees ik amper. “Wanneer gaan ze Sint-Andries in Brugge eens een andere naam geven? Zo verwarrend op de sociale media. Wij waren eerst.” Huisvuilophaling: “Als ze nu niet overal aan het verbouwen zijn en we overal konden passeren deed ik dit met plezier.”  (foto Tom Jespers) Lees meer columns hier