Depeche Mode klant bij House of Bones in de Kammenstraat 57 !

Eerst kon Britt het niet geloven! Maar na even te hebben gegoogeld, ja ja! Het waren de leden van Depeche Mode die voor haar toonbank stonden. Ze kreeg zelfs 2 ticketten voor hun concert diezelfde avond in het Sportpaleis. Zelf kochten ze een Iron maiden-Tshirt en sokken van David Bowie. Het nieuws ging rond als een lopend vuurtje en rock-fanaten lopen er nu de winkel plat.
Tussen alle drukte toch nog even tijd voor en gesprekje.
House of Bones heeft een ietwat vreemde naam voor een winkel van kleding en accessoires. Reden? Britt zingt zelf bij 10 Cats Down onder de naam ‘Britt Bones’. Vandaar de naam House of Bones.
Maar eerst, haar lievelingsgerecht? Al drie jaar veganistische pizza’s. Doordat ze ooit een filet van een plopkip in de pan tot de helft zag krimpen en alle water afgeven. En het dierenleed op tv gaf de doorslag. Ze voelt zich nu zelfs fysiek beter en zo is het gebleven. 

– Hoe ze tot deze winkel is gekomen? 

BRITT: Ik heb foto en film gestudeerd, maar m’n passie lag eigenlijk bij de muziek. Voor de kost heb ik in diverse winkels, tot op Meir, gewerkt en ben zelfs opgeklommen tot winkelmanager. Maar door de lange dagen, zaterdagen en koopzondagen was er geen tijd meer voor de muziek. Daarom ben ik deeltijds gaan werken zodat er tijd vrij kwam om op te treden met m’n band 10 Cats Down. Het is een rockabillyband die het midden houdt tussen de jaren 50-artiesten zoals Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Johnny Cash en Roy Orbison. Tijdens Corona waren er voor mij geen optredens meer en ben ik m’n webshop begonnen. Elk stuk gekozen in de optiek van de Rock ‘n’ Roll lifestyle. Dan m’n job opgezegd voor m’n eigen winkel. Eerst op het Bogaardeplein. Nu in de Kammenstraat. Ik ben praktisch de enige in Antwerpen die deze stijl aanbiedt en de kenners weten me ook te vinden via m’n webshop. 

Rock ’n Roll is slow fashion
en unisex tegelijk.

– In de winkel opvallend veel zwart en chroom. Hoe omschrijf je die stijl?

BRITT: Rock and Roll, maar niet in de letterlijk betekenis van het muziekgenre, is eerder een levensstijl. Er zit rock and roll, punk, metal en emo in, net geen gothic, in. Het is voor mensen die durven een eigen stijl uit te stralen. Het is ook slow fashion. Met een stuk kan je jaren doen, want die stijl verandert niet met de seizoenen. En de meeste stukken zijn unisex.

Daarom moeten zowel ik als de klanten minder in huis hebben. Dat stak me trouwens ook tegen in de grote modehuizen. Een gigantische productie en overschotten worden zelfs ondergronds begraven. Ik koop in kleine oplages, de stukken verouderen niet (ook niet voor de koper) en ik moet nooit iets wegdoen. Klanten gaan ook niet snel iemand tegenkomen met hetzelfde stuk aan. Ik verkoop ook band shirts, maar dan de originele, door de muziekgroepen zelf uitgebracht, geen kopieën, rechtstreeks ingekocht bij Iron Maiden, Fleetwood Mac, Gun ’n and Roses, Kiss en anderen. En dan zijn er ook decoratiestukken in dezelfde stijl voor thuis, tot zelfs ‘prayer candles’ met afbeeldingen van iconische muzikanten.

Kammenstraat 57 – tel O497 29 04 97 – www.houseofbones.be