Yogadocente Kim van Atelier Du Mon in de Happaertstraat

Doet graag handstanden om uit haar comfortzone te komen.

Geeft reeds 5 jaar yogalessen en was er in Atelier Du Mon in de Happaertstraat bij vanaf dag 1.  Als kind wist ze reeds dat bewegen en dansen haar ding was. Wanneer ze muziek hoort moet haar lichaam bewegen. “Om iets uit te drukken dat niet in woorden is te vatten,” zegt ze zelf. 

Maar door verschillende kwetsuren was een professionele danscarrière niet voor haar weggelegd. Het werd yoga. Mindful bewegen is voor haar een vorm van meditatie en maakt haar hoofd leeg. 

Er zit veel levenswijsheid in de mantra
Dit Zal Ook Voorbijgaan.

KIM DE BECKER: Yoga werd voor mij een levenswijze, een manier om naar de wereld te kijken en vooral energie te delen met gelijkgestemden. Yoga kan levens veranderen. Het heeft mezelf alleszins veranderd.

De brughouding geeft ruimte aan je hart..

Wanneer ze geen yogales geeft werkt ze bij het Antwerp Convention Bureau, dat congressen en meetings organiseert, en voor de vzw Shangrila Home voor weeskinderen in Nepal. Ze organiseert zelf Yogaretraites,  Scuba Diving in tropische waters en kajakken in minder tropische waters. De rest van haar tijd gaat naar de renovatie van haar huis in Lier. 

LIEVELINGSDRANKJE: klassieke margarita met zout randje

Favoriete MANTRA die ze met iedereen wil delen (en waar iedereen wat aan heeft, want bevat veel levenswijsheid): “This too shall pass”. DIT ZAL OOK VOORBIJGAAN.

FAVORIETE YOGAHOUDING: de brug, omdat die houding ruimte geeft aan het hart. Maar dit is maar een heel klein onderdeel van yoga. Er zijn ontelbare houdingen. Er zit ook een hele filosofie achter en er zijn ook verschillende yoga-stijlen. Voor ieder wat wils dus, qua nivo en qua moeilijkheidsgraad. Met een flexibele mindset kom je het verst. Momenteel doet ze veel HANDSTANDEN, om uit haar comfortzone te stappen.

Wild Thing, een gelijkaardige houding als De Brug.

Atelier Du Mon – Happaertstraat 26 – info@atelierdumon.com