De Mama Local Deli in de Kronenburgstraat: Bram Uyttenhoven kookt net zoals z’n moeder: dagvers en huisgemaakt

De Mama Local Deli

Soms stonden de groenten 24 uur geleden nog in de moestuin.

Bram Uyttenhoven (37) uit Oudenaarde droomde op z’n 15e al van een takeaway en foodshop voor lunches, dagschotels en delicatessen van lokale makelij. De liefde bracht hem naar Antwerpen. Als freelance kok in diverse sterrenrestaurants (Tomorrowlandrestaurant Mesa, Kommilfo, Minerva, Hippodroom …) viel hij tijdens de lockdown logischerwijs zonder werk: er was immers geen vraag meer naar koks.

Met moederlijke zorg

Dat was voor hem de trigger om z’n droom waar te maken in de Kronenburgstraat 10. Hij koos de naam De Mama – local deli, omdat hij de gerechten met moederlijke zorg wil bereiden, letterlijk als een moeder die het beste voor haar kinderen wil.

Naast bereide schotels verkoopt hij o.a. ook lokaal geproduceerde mosterd, bubbels, echte Belgische saffraan en het volledige gamma geuzebieren van de Belgische geuzestekerij en brouwerij 3 Fonteinen.

Ook met leveranciers en de lokale boeren heb ik een zorgzame band, zegt Bram.

Met wat geluk eet je groenten die 24 uur eerder nog in de grond staken. Ook vegetarische en veganistische gerechten staan dagelijks op het menu. Bram maakt ook alle gerechten à la minute. Wie geluk heeft, kan bij hem een maaltijd afhalen met groenten die 24 uur eerder nog in de grond zaten.

Open: woensdag tot zaterdag van 11 tot 20 uur

Telefoon: 03 288 05 59
Facebook: De Mama-local deli
Website: www.de-mama.be