Zopas verscheen een Suske en Wiske-album dat volledig draait rond drukker Christoffel Plantijn en het Museum Plantin-Moretus op de Vrijdagmarkt. Het is een uitgave van Standaard Uitgeverij. Het album is overal te koop.
Maar speciaal voor de museumshop van het Museum Plantin-Moretus werden er 2.000 extra exemplaren gedrukt met achterin 8 pagina’s over drukker Plantin. Een collector’s item dus.
In de museumsop is een collector’s item
met 8 extra pagina’s te koop.
Lambik krijgt voor zijn verjaardag een oude stadskaart cadeau. Hij ontdekt een geheimzinnig kruisje op het plan en vertrekt op schattenjacht. Maar het huis bestaat niet meer. Aan de hand van de meest gedetailleerde kaart van Bononiensis uit de 16e eeuw weet professor Barabas het huis te lokaliseren. Dan flitst hij Lambik en Suske en Wiske met z’n teletijdmachine terug naar 1585, te midden van de Spaanse overheersing.
In verkeerde handen
kan de schat verschrikkelijke gevolgen hebben.
Ondertussen leidt een ander spoor Suske en Wiske naar drukker Christoffel Plantijn. Maar de schat waarnaar ze op zoek zijn is niet wat gedacht en kan in verkeerde handen verschrikkelijke gevolgen hebben. Een amusant verhaal dat een goed beeld geeft van de spanning tussen katholieken en protestanten. Met achterin acht pagina’s die in vogelvlucht een duidelijk beeld geeft van de drukkerij gedurende zeven generaties.
Gratis toegang met Museumpas
en elke eerste dinsdag van de maand
voor houders van een A-kaart.
Eerste Unesco-werelderfgoedmuseum
Het stratenplan van Bononsiensis is de grootste en meest gedetailleerde plattegrond die we uit de zestiende eeuw kennen. Het plan is (wegens de kwetsbaarheid van het papier) af en toe tijdens tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen in het Museum Plantin-Moretus op de Vrijdagmarkt. Het museum is tevens het eerste museum dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het is het originele woonhuis en drukkerij van de uitgeversfamilie Plantin-Moretus in hartje Antwerpen. Het museum toont en duidelijk beeld van Plantijn als zakenman en doplomaat, zijn beroemdste drukken, het gieten van loden letters en hoe een manuscript via een drukproef een boek wordt. Het stripverhal is te koop in de museumshop, boekhandels en online.
Het museum Plantin-Moretus is open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Gratis toegang met Museumpas en elke eerste dinsdag van de maand voor houders van een A-kaart.