Tot 30.7.23 in MOMU: Tussen kleding en kunst

Museum Plantin-Moretus publiceert Suske en Wiske-album

Museum Plantin-Moretus op de Vrijdagmarkt heeft een exclusief Suske en Wiske-album uitgebracht. Het verhaal situeert zich volledig in Antwerpen. 

In verkeerde handen kan de schat verschrikkelijke gevolgen hebben.

Lambik krijgt voor zijn verjaardag een oude stadskaart cadeau. Hij ontdekt een geheimzinnig kruisje op het plan en vertrekt op schattenjacht. Maar het huis bestaat niet meer. Aan de hand van de meest gedetailleerde kaart van Bononiensis uit de 16e eeuw weet professor Barabas het huis te lokaliseren. Dan flitst hij Lambik en Suske en Wiske met z’n teletijdmachine terug naar 1585, te midden van de Spaanse overheersing.

De unieke Bononiesiskaart, te bezichtigen
in Museum Plantin-Moretus.

Ondertussen leidt een ander spoor Suske en Wiske naar drukker Christoffel Plantijn. Maar de schat waarnaar ze op zoek zijn is niet wat gedacht en kan in verkeerde handen verschrikkelijke gevolgen hebben. Een amusant verhaal dat een goed beeld geeft van de spanning tussen katholieken en protestanten. Met achterin acht pagina’s die in vogelvlucht een duidelijk beeld geeft van de drukkerij gedurende zeven generaties.

Gratis toegang met Museumpas
en elke eerste dinsdag van de maand
voor houders van een A-kaart.

Eerste Unesco-werelderfgoedmuseum

Het stratenplan van Bononsiensis is de grootste en meest gedetailleerde plattegrond die we uit de zestiende eeuw kennen. Het plan is permanent te bezichtigen in het Museum Plantin-Moretus op de Vrijdagmarkt. Het museum is het eerste museum dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het is het originele woonhuis en drukkerij van de uitgeversfamilie Plantin-Moretus in hartje Antwerpen. Het museum toont en duidelijk beeld van Plantijn als zakenman en doplomaat, zijn beroemdste drukken, het gieten van loden letters en hoe een manuscript via een drukproef een boek wordt. Het stripverhal is te koop in de museumshop, boekhandels en online.

Het museum Plantin-Moretus is open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Gratis toegang met Museumpas en elke eerste dinsdag van de maand voor houders van een A-kaart.